DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Csapatutasításra van szükség a Ferrarinál”

A Scuderia korábbi pilótája, Eddie Irvine szerint Carlos Sainzt már most be kellene állítani Charles Leclerc mögé, mert ha a spanyol pontokat vesz el a monacóitól, nehéz lesz legyőzni Max Verstappent.

Az első három futam alapján a Ferrari és a Red Bull jelenti egyelőre az élmezőnyt a 2022-es Formula-1-es szezonban. Bár a vb-tabellán Charles Leclerc tetemes előnnyel rendelkezik, ez a kép csalóka, mert Max Verstappen kétszer is műszaki hiba miatt nullázott – ezért fordulhat elő, hogy még csapattársa, Sergio Perez is megelőzi az összetettben.

leclerc-sainz-2022-dppi



A Ferrarinál viszont egyre egyértelműbbé válik a helyzet, a monacói kollégájától eleve rendre elmaradó Carlos Sainz borzalmas melbourne-i hétvégéje után sokan máris arra számítanak, hogy a spanyolt rövidesen beállítják Leclerc mögé.

Eddie Irvine, aki annak idején Michael Schumacher oldalán szintén második számú státuszt töltött be a Scuderiánál, úgy gondolja, hogy erre szükség is van: „Ha Mattia helyében lennék, akkor precíz utasításokat adnék ki, mint az én időmben, mivel Verstappent legyőzni már eleve nehéz” – nyilatkozta az észak-ír exversenyző a Gazzetta dello Sportnak.

Irvine szerint ugyanis míg Perez aligha fogja megszorongatni Verstappent a Red Bullnál, Sainz olykor képes lehet erre – hiszen tavaly is megelőzte őt a pontversenyben, még ha ehhez kellettek Leclerc balszerencsés momentumai is: „Ez problémát jelenthet Charles számára, mert Sainz, aki pillanatnyilag a második számúnak tűnik, időnként előtte találhatja magát. Ha egy olyan csapattársad van, aki pontokat rabolhat el tőled… Perez normál körülmények között nem tudja legyőzni Maxot.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: