DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nagyot üthet az AlphaTauri fejlesztési csomagja?

Közel sem indult valami fényesen az AlphaTauri és Pierre Gasly idei szezonja, a tesztelések alapján mindenki többre számított. A francia azonban izgatottan várja az új fejlesztési csomagot.

Tavaly több olyan pálya is volt, ahol egyértelműen az AlphaTauri számított harmadik vagy negyedik erőnek, Pierre Gasly pedig rendkívül szorgosan gyűjtögette a pontokat, többször is a legjobb ötben végzett, köztük egy bakui dobogóval. Az idei évben eddig szerényebb a ponttermés, az új autó ugyanis hiába tűnt igen gyorsnak a tesztelésen, élesben a pontszerzésekért is nagyon meg kell küzdeni.

„Nem aggódom túlságosan amiatt, hogy ezt a szezont nem kezdtük valami erősen, mert a teljesen áttervezett autók miatt a fejlesztési verseny lesz igazán fontos. Az évad során biztosan azt fogjuk látni, hogy többször is átrendeződnek az erőviszonyok, egy-egy jól eltalált fejlesztés rengeteget hozhat” – idézi Gaslyt a Racingnews365.com.

Gaslyék az Alpine és az Alfa Romeo mögé estek vissza, de az új fejlesztési csomag sokat hozhat a konyhára


„Még csak három versenyhétvége ment le a szezonból. A következő hetekben a mi autónk alapos ráncfelvarráson esik át. Bízom a csapatomban, bízom az új fejlesztéseinkben és abban, amennyit hozni fognak a konyhára.”

„Azt láthattuk legutóbb, hogy a McLaren nagyot lépett előre, ahogy az Alpine is sokat erősödött, de az Ausztráliában megszerzett két ponttal még elégedett is lehetek, főleg, mivel a biztonsági autó pályára küldése számomra igencsak kedvezőtlen időzítéssel történt.”

„Izgatottan várom a hamarosan érkező fejlesztési csomagunkat, új szabályok, teljesen új autók, tudjuk, hogy ez a szezon a fejlesztésről szól. A csapatok óriási munkát fektetnek abba, hogy jobban fejlesszék versenyautójukat, mint a riválisok és az rögtön nagy előnyt is hoz a szezon összességét tekintve. Számunkra is jó teszt lesz a következő időszak, reméljük, azt a teljesítményjavulást hozzák az újításaink, amire számítunk” – tekintett előre optimistán Pierre Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: