DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto örül az Audi és a Porsche érkezésének

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az Audi és a Porsche márkái hamarosan beszállnak a Formula-1-be. A Ferrari csapatfőnöke szerint nagyszerű lenne, ha mindez valósággá válna.

Hosszú ideje arról szólnak a hírek, hogy a Volkswagen Csoport két márkája motorszállítóként vállalhat szerepet az F1-ben, az elmúlt napokban pedig olyan információk jelentek meg, melyek szerint a konszern vezetése rábólintott az erre vonatkozó tervekre.

A korábbi pletykák szerint az Audi és a Porsche a 2026-ban érkező új motorszabályokkal együtt érkezhetne meg, és Red Bull, valamint a McLaren csapataival egyezhetnek meg. Mattia Binotto szerint ez kifejezetten jó hír a sportág számára.

„Nagyon örülünk, hogy a Porsche és az Audi csatlakozhat az F1-hez. Nagyszerű a sportnak, és nagyszerű számunkra is, ha ilyen márkákkal versenyezhetünk. Összességében azt gondolom, hogy ez egy jó hír, aminek nagyon örülnünk kell” – idézte Binottót az F1i.com



A Ferrari csapatvezetője úgy véli, még rengeteg munka áll előttük, hogy felkészültek legyenek a Motorsport Világtanács júniusi ülésére, melyen az új motorszabályzatot tárgyalják majd.

„Mostantól júniusig minden bizonnyal nagyon rövid az idő, ami azt jelenti, hogy kiemelt prioritásként kell dolgoznunk ezen. Vannak még nyitott pontok a pénzügyi szabályzatokkal kapcsolatban, amiket véglegesíteni kell. Tudnunk kell például, hogyan definiáljuk az újoncot? Milyen előnyökkel jár mindez? Vannak olyan pontok a technikai aspektus tekintetében, amelyekről továbbra is vannak nyitott viták, tehát sok mindent kell még tisztáznunk és véglegesítenünk” – mondta Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: