DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc: Az autónk egy fenevad

Nem győzte dicsérni az F1-75-öst az Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme után a monacói pilóta, aki szerint ha meg tudják tartani ezt a formát, akkor megnyerhetik a világbajnokságot.

Domináns teljesítménnyel szerezte meg idei második sikerét Melbourne-ben Charles Leclerc, aki a pole-ból indulva, az összes kör végén vezetve, s még a leggyorsabb kört is megfutva ért célba elsőként. Mivel ráadásul Max Verstappen pedig újra nullázott, a monacói előnye igencsak tetemes három forduló után az összetettben.

Leclerc elsősége már a címvédő holland kiesése előtt sem volt kérdéses, ami meg is lepte a monacóit – így válaszolt a Sky Italia ezt firtató kérdésére az Ausztrál Nagydíjat követően:

leclerc-aus-dppi-f1-ferrari



„Hogy őszinte legyek, igen. Mindent összeraktam az időmérős körömön, de azt gondoltuk, a futamon sokkal közelebb lesz a Red Bull. Ehelyett az autónk egy fenevad volt: mindent meg tudtam vele csinálni, amit csak akartam. Most először tudtunk úgy győzni, hogy mindent az irányításunk alatt tartottunk, de micsoda autónk volt! Egész hétvégén jó munkát végeztünk, de ilyen autó nélkül ekkora siker nem lett volna elképzelhető.”

A futam után Leclerc igyekezett nem foglalkozni a pontverseny állásával, ahogy arra is utalt, hogy komoly fejlesztési harcra számít a Red Bull-lal. Ugyanakkor azt nem tagadta, hogy az F1-75-ös nagyon jó alapokkal rendelkezik, amely akár a címig repítheti őket:

„Nyilván még csak a szezon harmadik versenyén vagyunk túl, még korai a bajnokságra gondolni. De ha őszinte akarok lenni, egy nagyon gyors és nagyon megbízható autónk van. Végig a legjobb pozíciókban voltunk, és ezt kell folytatnunk a továbbiakban is. Ha ezt megtesszük, lesz esélyünk megnyerni a bajnokságot, és ez mosolyt csal az arcomra az előző két számomra és a csapat számára is nehéz esztendő után.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: