DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Túl hamar akartam túl sokat

Rengeteg problémája volt az Aston Martin négyszeres világbajnokának a kieséssel záruló F1-es Ausztrál Nagydíjon, ráadásul a két kihagyott futam sem segített a németnek.

Nem alakult a legzökkenőmentesebben Sebastian Vettel visszatérő hétvégéje Melbourne-ben: a négyszeres világbajnok alatt pénteken elromlott az Aston Martin, szombaton ő maga törte össze az autót a harmadik edzésen, amelyet épp csak megjavítottak a szerelők az időmérőre, vasárnap pedig szintén balesettel ért véget a versenye.

vettel-aston-melbourne-1



„Szerintem összességében tudjuk, hogy nehéz helyzetben vagyunk az autóval, és talán kissé túl sokat akartam túl hamar” – összegzett a hétvége után Vettel, akit a RacingNews365.com idéz. Amikor arról kérdezték, hogy pontosan milyen téren küszködnek az Astonnal, így felelt a német: „Ó, rengeteg dolog van! Úgy értem, sok mindenen akarunk javítani, de egyelőre nincs megoldásunk.”

Vettelnek különösen nehéz dolga volt, hiszen a koronavírus-fertőzése miatt legutóbb a teszteken ülhetett volán mögé, a Bahreini és a Szaúd-arábiai Nagydíjat egyaránt kihagyta. „Nem segített, nyilván versenykörülmények között most először vezettem az autót. Sok dolgot gyűjtöttem össze az első körökben, de sajnos túlságosan rövidre sikerült a futamunk. Kicsit frusztrált vagyok, de összességében megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt. Addig a pontig rendben mentek a dolgok. Nyilván hátul voltunk, tudjuk, hogy nem jó a tempónk, szóval nem tudom, mi történt volna később.”

A rutinos pilóta ugyanakkor reméli, hogy szűk két hét múlva Imolában jobb teljesítményre és eredményre lehetnek képesek: „Nem tudom, meglátjuk. Most elég sok alkatrész összetört, de bizonyára jobb hétvégénk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: