DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Vettelnek már túl sok volt ez a hétvége

Az ág is húzta a szezont csak most elkezdő négyszeres bajnokot, aki egy koccanás után kieséssel zárta az Ausztrál Nagydíjat. Reménykedik benne, hogy a következő versenyen már melléjük áll Fortuna.

Sebastian Vettel az elmúlt egy hónapban olyan pechszériával szembesült, amilyennel korábban egy teljes szezon alatt. Előbb a koronavírus kényszerpihenőre száműzte, az első két versenyt ki kellett hagynia, és értékes tapasztalatok híján úgy érezte magát, mint egy iskolából elkéső kisdiák. Aztán az első szabadedzésen az autója lerobbant, ő pedig 5000 eurós büntetést szedett össze, amiért a pályán robogózott a kockás zászló után. A harmadik szabadedzésen autót tört, az időmérőn pedig csak a 17. helyre volt elég a körideje.

A rajt után még úgy tűnt, a szenvedései véget értek, azonban a balszerencse vasárnap sem kerülte el: egy megforgás után a falnak csapta az Aston Martin orrát, majd a sérült autóval leparkolt a pálya szélén. A történtek után Vettel már alig tudta kommentálni a látottakat.



„Ez már azért elég sok volt ma. Talán egy kicsit túlerőltettem, és elvesztettem az irányítást az autó felett. Aztán már nem tudtam elkerülni az ütközést. Frusztráló, de összességében azt gondolom, hogy mindent megtettünk ma, amit lehetett. A verseny azon pontjáig nem is tűnt rossznak a helyzet. Nyilván hátul vagyunk, a tempónk nem jó, de ki tudja, mi lehetett volna még” – nyilatkozta tanácstalanul a négyszeres világbajnok.

Azt nem gondolja, hogy a probléma a két versenyes kihagyás volt, inkább azért láthatjuk ennyire balszerencsésnek, mert még az Aston Martin is a sötétben tapogatózik – három verseny után ők az egyetlen csapat, akik még nem szereztek pontot. Vettel mindazonáltal optimista, nem hiszi, hogy örökké fog tartani a vesszőfutásuk. „Rengeteg dolgot szeretnénk fejleszteni, így még nincsenek válaszaink. Most pedig még néhány alkatrészt össze is törtem… Biztos vagyok benne, hogy a következő hétvégénk már jobban alakul majd” – bizakodott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: