DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Alonso: Nehéz elfogadni, hogy minden rosszul sül el

Csak remélni tudja az F1-es Ausztrál Nagydíjon is pont nélkül maradó spanyol, hogy a szerencse kiegyenlítődik majd a szezon során. Úgy érzi, Melbourne-ben a dobogó is elérhető lett volna.

Fernando Alonso tűnt az ausztrál hétvége egyik váratlan meglepetésének a szabadedzések alapján, aztán viszont a Q3-ban egy műszaki hiba miatt a falban találta magát, így mindössze a 10. helyről startolhatott. A rajthoz a kemény gumit választották, ami kifizetődő stratégia lehetett volna, ám amikor Sebastian Vettel balesete miatt beküldték a biztonsági autót, az Alpine minden számítását keresztülhúzták, hiszen akkor még túl korai lett volna közepes keverékű abroncsokra váltani. Később a bokszkiállása után pedig forgalomba került, így Alonso végül pont nélkül távozik az Albert Parkból.

alonso-aus-dppi



„Nem tudok mit mondani, hogy őszinte legyek” – értékelt a kétszeres F1-es világbajnok, akit az Autosport idézett. „Nehéz elfogadni, hogy jelenleg minden rosszul sül el. De még csak három verseny ment le a bajnokságból, húsz még hátra van. Gondolom, a szerencse majd kompenzálni fogja magát a 23 futam alatt, és olykor nekünk is lesz mázlink.”

„Viszont eddig elveszítettünk egy garantált hatodik helyet Szaúd-Arábiában. Itt szerintem hatodik-hetedik hely kinézett nekünk a biztonsági autó előtt. Ha pedig a tegnapot is figyelembe vesszük, a dobogó is nagyon könnyen meglehetett volna Max [Verstappen] kiesésével. George-ot kellett volna megvernünk a pódiumhoz, és szerintem elég gyorsak voltunk, sokkal gyorsabbak a Mercedesnél ezen a pályán, úgyhogy elveszítettünk egy lehetőséget.”

Alonso azt is elmagyarázta, miért nem tudott a hajrában felzárkózni a frissebb és lágyabb gumi ellenére sem: „Nehéz volt. A bokszkiállás után négy autó volt előttünk, akik egy DRS-vonatot alkottak. Ha egyesével lettek volna, megelőzhettük volna őket, de ha négyen vannak és mind nyithatják a DRS-t, akkor ez lehetetlen. Így pedig kinyírtuk a gumikat. Ahogy mondtam, nehéz ez, de ez van. Nem nézhetünk hátra, csak előre, Imola pedig újabb lehetőség lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: