DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Azon az elfékezésen elment három tized

A Red Bull összességében elégedett, hogy mindkét pilótája a legjobb háromban végzett az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén. De Max Verstappen maga szúrta el a pole-pozíciót.

Az idei évben már megszokott, kemény csatározást hozott az Ausztrál Nagydíj kvalifikációja is, ahol újra Charles Leclerc kerekedett felül Max Verstappenhez képest. Ám mivel a Red Bull versenytempója kiválónak mutatkozott pénteken, így bőven van lehetőség a futamgyőzelemre.

A csapatfőnök is összességében elégedett, hogy a két Red Bull ismét versenyben volt a pole-pozícióért, de kicsit sajnálja, hogy a holland nem húzta be. „Igazából egészen elégedett vagyok a megszerzett második és harmadik pozícióval, bár különböző időszakokban úgy tűnt, hogy bármelyik pilótánk behúzhatja az első kockát is” – magyarázta a Sky Sports érdeklődésére Christian Horner.

A Red Bullnak stratégiailag jól jöhet, hogy két pilótájuk került az első háromba


„Max Verstappennek volt egy komoly elfékezése, azzal el is veszített nagyjából három tizedmásodpercet, enélkül nagyon közel lett volna Charles Leclerc idejéhez. Perez pedig eredetileg három körre készült, ezért némi extra üzemanyaggal teljesítette legjobb körét.”

„Charles nagyszerűen vezetett és így megszerezte a pole-t, de így is jó helyzetben vagyunk a második és harmadik rajtkockával” – tekintett előre a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: