DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Jobb a tempónk, mint azt az eredmények mutatják

A kétszeres F1-es világbajnok egyelőre elégedett az Alpine 2022-es teljesítményével: bár azt nem gondolja, hogy az övék lenne a harmadik leggyorsabb autója, inkább az elvesztett pontok miatt bosszankodik, nem a sebesség hiánya miatt.

Felemásan indult Fernando Alonso számára a 2022-es Formula-1-es évad: Bahreinben a kilencedik helyen ért célba, viszont nem volt tökéletes sem a gumistratégiája, sem a motorja, Szaúd-Arábiában pedig ismét értékes pontokat szerezhetett volna, ha a hajrához közeledve nem adja meg magát alatta az autó. Az Alpine versenyzője ugyanakkor nem túl elégedetlen az eddig látottakkal – így nyilatkozott minderről Dzsidda után a Motorsport.com szakoldal hasábjain:

alonso-dzsidda-dppi-1



„Úgy gondolom, két remek versenyem volt eddig. Egy Bahreinben, ahol viszont sajnos talán rossz volt a stratégiánk a rajtgumi kiválasztásával, ami aztán befolyásolta az egész versenyemet, valamint a motor sem volt az igazi ott. Itt Dzsiddában pedig nagyon gyors voltam az időmérőn, de nagyon peches is, mert néhányaknak nem maradt új gumija a Q3-ra, és a használt volt végül a gyorsabb. Emiatt meg kellett előznünk néhány autót, hogy visszakerüljünk a hétvégi normál pozíciónkba, ami az ötödik-hatodik hely volt szerintem. De jött a kiesés, úgyhogy csalódáskeltő, hogy csak két pontom van két hétvége után.”

„A tempó valamelyest jobbnak tűnik, mint amilyennek az eredmények mutatják” – folytatta Alonso. „És ajándékoztunk néhány pontot a mögöttünk lévőknek. De hosszú még az út, fordulhat a kocka, és remélhetőleg a későbbiekben mi is kapunk ajándékokat. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, de mint mondtam, pontokat veszítettünk. Úgy gondolom, hatodik vagy hetedik is lehetnék a pontversenyben, de nem vagyok abban a pozícióban, és nem azért, mert nem érdemelnénk meg, hanem egyszerűen azért, mert nem tudtuk maximalizálni a pontjainkat.”

A kétszeres világbajnok azt azért nem gondolja, hogy az Alpine lenne a harmadik erő a Ferrari és a Red Bull mögött: „Nem tudom. Az Alfa Romeo valamelyest gyorsabbnak tűnik bizonyos helyeken, a Haas rendkívül gyors volt Bahreinben. És Russell is rendben ment itt, bár nem kiemelkedően. Szóval ott vagyunk, és rajtunk áll, hogy tovább fejlődjünk. Talán nem mi vagyunk a harmadik leggyorsabbak, de úgy fest, hogy kiegyensúlyozottak tudunk lenni, és a mostani kiesés nélkül itt is hatodik-hetedik helyen végeztünk volna” – fogalmazott a spanyol, aki így reagált arra a felvetésre, hogy elégedett-e azzal, hogy ilyen helyezésekért van harcban: „2012-ben a harmadik leggyorsabb autóval harcoltam a vb-címért, szóval hozzászoktam ehhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: