DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Alonso: Sok pontot ajándékoztunk a többieknek

Csalódott a dzsiddai kiesése miatt az Alpine kétszeres F1-es világbajnoka, aki addig versenyképesnek érezte magát – és a csapattársa elleni kemény csatát is élvezte.

Nulla ponttal zárult Fernando Alonso számára a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj, miután a spanyol alatt a futam során megállt az Alpine. Ahogy Otmar Szafnauer csapatfőnök, úgy a 40 éves versenyző sem tudott egyelőre magyarázatot adni a történtekre:

alonso-dzsidda-futam-dppi



„Nem tudom, mi történt pontosan, még vizsgálódunk” – nyilatkozta a verseny után a Formula-1 hivatalos honlapjának. „Motorerőt veszítettünk, végül pedig meg is állt az autó, szóval meglátjuk, mit találunk. A futam jól alakult addig, gyorsak és versenyképesek voltunk, és sajnos sok pontot veszítettünk.”

Alonso valóban erős teljesítményt nyújtott vasárnap, a futam elején pedig kemény párharcba bonyolódott kollégájával, Esteban Oconnal, amelyet a csapat is engedett. A kétszeres világbajnok élvezte a francia elleni összecsapást:

„Igen, jó volt, nyilván egyben roppant intenzív is. Az én autóm valamilyen okból kifolyólag ma gyorsabbnak érződött, mint Estebané, ezért némileg jobb volt a tempóm. Megpróbáltam előzni és elhúzni, ami sikerült is, miközben Bottasra is koncentráltam, mert ő is nagyon gyors volt. De igen, sok pontot buktunk és ajándékoztunk más csapatoknak” – utalt ismét a kiesésére Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: