DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Hagynunk kell versenyezni a pilótákat”

Kiváló előjelekkel várhatta a Szaúd-Arábiai Nagydíjat az Alpine, ám a futam során sokáig aggódhattak, miután pilótáik egymással is csatázni kezdtek. A csapatfőnök szerint ez benne van a játékban.

Már az edzéseken is jó tempót mentek az Alpine versenyzői, akik a futamon a Red Bull és a Ferrari pilótáitól sem maradt el sokkal. Sajnos ezt a helyzetet végül nem tudták kihasználni, mivel Fernando Alonso és Esteban Ocon látványos harcba kezdett egymással, aminek viszont az lett az eredménye, hogy a mögöttük érkezők utolérték őket.

Az időveszteség ellenére is értékes pontokat vihettek volna haza, ám Alonso technikai gond miatt kiesett, így Ocon hatodik helyével kellett beérniük a végén. Otmar Szafnauert a leintés után természetesen a házon belüli csatáról is megkérdezték, ám a szakember nem igazán látott kivetni valót a történtekben.



„Jó volt, tiszta volt. Ez az, amit a rajongók látni akarnak, és már az elején megmondtuk nekik, hogy engedjük őket versenyezni. Kicsit több időt vesztettünk ezzel, mint amire számítottunk, de ez inkább az itteni pálya karakterisztikája miatt van, illetőleg azért, mert az autók most könnyebben tudják követni egymást, ami az új szabályok célja is volt. Ha közelebb tudsz kerülni a másikhoz, akkor körökön át megelőzhetitek egymást” – mondta Szafnauer a futam utáni sajtótájékoztatón, ahol a Formula.hu újságírója is jelen volt.

A csapatfőnök szerint a hatodik pozíció volt a maximum vasárnap, és ezen az sem változtatott volna, ha csapatsorrendet alkalmaznak, de a házi verseny mellett az erőforrás problémáira is kitért.  

„Fogalmam sincs mi történt. Elment az erő, de nem láttunk nagy eltéréseket, és semmi sem utalt motorproblémára, szóval utána kell néznünk, hogy miért volt ez. Egy nagy sebességű pályáról beszélünk, ahol közel vannak a falak, de a versenyzők pontosan azt tették, amit a futam előtt megbeszéltünk, és ez mindenkinek jót tett. Ha Fernando autója nem áll meg a pályán, akkor is a hatodik-hetedik helyen érünk célba” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: