DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Norris: Sok a pozitívum Dzsidda után

Bár a hatodik helyről lecsúszott, a csapattárs Daniel Ricciardo pedig műszaki hiba miatt célba sem ért, a McLaren brit pilótája így is bizakodóbb az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat követően.

A bahreini borzalmas kezdés után a Szaúd-arábiai Nagydíjon már mutatott életjeleket a McLaren: bár az időmérőn a Q3-ba így sem jutottak be, a vasárnapi versenyen Lando Norris a hetedik helyen ért célba – ráadásul csupán egy tizeddel maradt le a hatodik pozícióról, miután a hajrában az Alpine-t erősítő Esteban Oconnal csatázott. A brit szerint a párharcban nehezítette a dolgát, hogy rosszabb a kilátás az idei autókból:

norris-mclaren-dzsidda-dppi-1



„Sokkal rosszabb a láthatóság: amint fékeztem, nem láttam, hol van Esteban, mert nem látunk el olyan messzire balra” – idézi a PlanetF1.com szakoldal Norrist, akinek ráadásul az Alexander Albon és Lance Stroll között történt ütközéssel is pechje volt: „Úgy gondolom, egyszerűen csak balszerencsés voltam a végén Estebannal, mert dupla sárga zászlót lengettek, és az lett volna az egyik lehetőségem ellógni, de nem sikerült.”

A fiatal pilóta ennek ellenére sokkal optimistábban távozott Dzsiddában, mint egy hete Szahírból: „Úgy gondolom, így is sok a pozitívum. Hetedik hely: jó pontokat szereztünk, szerintem jobb is ez az eredmény, mint amire számítottunk, bár részben a kieséseknek is köszönhető, viszont a legtöbbet kihoztuk ebből. Jó látni, hogy van némi potenciál az autóban és találtunk pozitívumokat, ami azt jelenti, hogy számíthatunk néhány jó eredményre.”

A McLaren örömét Daniel Ricciardo kiesése rontotta el: „Két autóval kellett volna a pontszerző zónában végeznünk. Daniel jó versenyt futott abból a pozícióból, ahonnan indult, de végül ő is balszerencsés volt. Így is voltak biztató dolgok, és szerintem ezeket a legfontosabb most nézni” – fogalmazott Norris a Formula-1 hivatalos honlapjának hasábjain, hozzátéve: „Jó látni, hogy valamelyest jobb volt az autó tempója és előre tudunk lépni. De még így sem tartunk ott, ahol szeretnénk, szóval tovább fogjuk nyomni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: