DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Kiesett, de mégis mosolyog Ricciardo

Az ausztrál örömének oka, hogy a McLaren egyértelműen előrelépett Bahrein után, kettős pontszerzést is elérhettek volna Dzsiddában. Ráadásul úgy véli, az átépített Albert Park is kedvezni fog nekik, 2019 óta első hazai futama.

Lando Norris hetedik helyen ért célba a Szaúd-arábiai Nagydíjon, megszerezve a bahreini szezonnyitón még küszködő McLaren első pontjait. Daniel Ricciardo a 11. helyen haladt, mikor hirtelen lelassult autója, és kénytelen volt félrehúzódni a bokszkijáratnál. Ha be tudja fejezni a futamot, az ausztrálnak is minden esélye meglett volna a pontszerzésre, hiszen ekkor még Norris előtt állt.

„Elvesztettem a hajtást, amit több minden okozhatott. Talán féltengely volt, ha tippelhetnék, de nem vagyok szerelő, ne vedd készpénznek, amit mondok!” – nyilatkozta a tévékameráknak Ricciardo a leintés után. „Viszont kettős pontszerzés is lehetett volna belőle, ami parádés dolog egy héttel ezelőtthöz képest. Szóval pozitívumokat találhatunk ebben a hétvégében. Még mindig hosszú út vár ránk, de előrelépés történt.”



Ez utóbbi az oka, hogy Ricciardo széles mosolyával és optimistán nyilatkozott. Bár a jobb versenyhétvégét eredményezhette a pálya karaktere is, az ausztrál szerint Dzsidda hasonló az átépített Albert Park vonalvezetéséhez.

„Talán csak a pálya karakterisztikája miatt volt így, ami egyértelműen kedvezett nekünk. Habár azért nem villogtunk az eredménylistán, magabiztosabbak voltunk, már az első edzéstől fogva. Lesz még ingadozás pályától függően, de a melbourne-i vonal, tekintetbe véve a változásokat, sodró jellegű lesz, így remélhetőleg szintén kedvezni fog nekünk. És izgatott vagyok, hogy otthon versenyezhetek! Egyelőre nem ígérhetünk csodálatra méltó eredményeket, de biztos vagyok benne, hogy jobb dolgok vannak a horizonton” – beszélt arról lelkesen, hogy két hét múlva három évvel az utolsó alkalmat követően ismét hazájában, Ausztráliában versenyezhet.

„A versenyzés élvezetes lett idén, követni tudjuk egymást az autókkal, épp úgy, ahogy reméltük, ennek pedig nagyon örülök” – tette még hozzá, hogy a kiélezettebb pozícióharcok is motiválják. „Lenyűgöző volt nézni az élen zajló csatát. Szeretnék én is köztük lenni, de már az is izgalmas, hogy ilyen kemény csatákra van lehetőség idén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: