DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ferrari: Nem lett pole, de mindenhol versenyképesek vagyunk

Bár Sergio Perez az utolsó pillanatban elorozta az első rajtkockát Charles Leclerc elől, a vörösök számára egyértelmű, hogy minden pályán versenyképesek, ismét meglehet a győzelem.

2022-ben egyelőre a Ferrari tűnik a legstabilabbnak és a leggyorsabbnak is. A Red Bull a Scuderia legfőbb kihívója, Szaúd-Arábiában a Leclerc-Sainz páros pedig a kiváló szabadedzések után az időmérőn „csak” a második és harmadik rajtkockát tudta megszerezni (nem kis meglepetésre Sergio Perez mögött). De az autó tempója kiemelkedően jó, most is bizakodnak, hogy meglehet a győzelem.

A csapatfőnök látja a potenciált és nem is aggódik a verseny miatt túlságosan. „Az időmérő edzésen egészen kicsi különbség döntött, talán néhány ezredmásodperc, most nem a javunkra. De nem sok hiányzott ahhoz, hogy a leggyorsabbak legyünk és az első sorba kerüljön mindkét pilótánk. Igaz, annyi baj legyen, a második és harmadik rajtkocka is nagyszerű eredmény” – ecsetelte véleményét Mattia Binotto a Ferrari hivatalos weboldalán.

Ismét a győzelem komoly esélyével száll harcba a két Ferrari a Red Bullok ellen


„A konkrét rajthelynél is fontosabb a tény, hogy ismét versenyképesek vagyunk. Éppen ezt akartuk látni korábban, hogy minden egyes, különböző karakterisztikájú pályán is bizonyítjuk, igazán gyorsak vagyunk.”

„A versenyen bármi megtörténhet, biztonsági autós szakasz, piros zászlós megszakítás is. Emiatt az átlagosnál is fontosabb, hogy a bokszfalnál ne kövessünk el hibákat, minden lehetőségből próbáljuk meg kihozni a maximumot, illetve a hirtelen felmerülő, váratlan eseményekre a lehető leggyorsabban és legjobban reagáljunk” – emelte ki a Ferrari csapatfőnöke.

Mi hogy érezzük, ismét meglehet a vörösöknek a győzelem?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: