DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Schumacher nem áll rajthoz a futamon

Aligha okozott meglepetést a Haas bejelentése, hogy a szombati időmérőn elszenvedett óriási erejű balesete után a német nem indult a vasárnapi F1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon.

Mick Schumacher a dzsiddai kvalifikáció második szakaszában csapta nagy tempónál falnak a Haast, ami miatt csaknem egy órán át állt a tréning. A németet előbb az orvosi központba szállították, ahol az FIA tájékoztatása szerint arra jutottak, hogy a pilóta fizikailag rendben van és nincs sérülése, majd mentőhelikopterrel elővigyázatosságból a közeli kórházba vitték.

schumacher-baleset-dzsidda-dppi-1



Az ottani vizsgálatok eredményeiről egyelőre nincs további információ, a Haas azt ugyanakkor már bejelentette, hogy Schumacher az incidens következtében nem áll rajthoz a vasárnapi futamon Szaúd-Arábiában. A csapat azt is egyértelművé tette, hogy ez azt jelenti, hogy egyetlen autóval indulnak a nagydíjon.

Günther Steiner csapatfőnök így nyilatkozott a Haas közleményében: „Eseménydús napon vagyunk túl. A legjobb, hogy Micknek látszólag nincs sérülése, jelenleg a kórházban van és az orvosok vizsgálják, úgyhogy jó kezekben van. Előfordulhat, hogy megfigyelésre éjszakára is bent tartják. A tények alapján úgy határoztunk, hogy nem indítjuk vasárnap az autóját.”

FRISSÍTÉS: Schumachert még éjszaka kiengedték a kórházból, a német pilóta a Twitteren köszönte meg a támogató üzeneteket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: