DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Domenicali: Garantálták a biztonságunkat

Pénteken az Aramco olajfinomítójának megtámadása után kérdésessé vált az F1-es futamhétvége sorsa, az egyeztetések azonban azt az eredményt hozták, hogy a versenyt biztonságosan meg lehet tartani.

Alig ért véget az első szabadedzés, aggasztó hírek érkeztek Szaúd-Arábiából, ahol a pályától nem messze lévő, az Aramco tulajdonában álló olajfinomítót rakétatámadás érte. A második szabadedzés előtt gyorsan össze is hívtak egy értekezletet a csapattagok és a pilóták részvételével, és egyelőre az a döntés született, hogy késve bár, de elkezdődik a villanyfényben a gyakorlás.

A második edzés után törölték a pilóták médiaeseményét, és újabb rendkívüli megbeszélést tartottak. A Szaúdi Motorsport Szövetság közleményben tudatta, a versenyt megrendezik, és rövid egyeztetés után az F1 vezetősége is erre jutott.



A meeting után az F1 első embere, Stefano Domenicali, és az FIA elnöke, Mohammed ben Sulayem is nyilatkozott a döntésről. Az olasz hangsúlyozta, biztosították őket arról, hogy nem lesz baj a hétvégén. „Ahogy látták, tanácskoztunk a csapatvezetőkkel, a pilótákkal és a hatóságokkal. Egyértelművé tették, hogy az ország biztonsága a legfontosabb, és bármi történik, ezt garantálni fogják. Megvédik a területet, és azokat a helyeket is, amerre mi járunk. Teljes mértékben megbízunk a hatóságokban, ennek megfelelően a versenyhétvége a tervek szerint folytatódik” – mondta Domenicali.

Ben Sulayem is csak ismételni tudta ezeket a szavakat. „Találkoztunk a védelmi erők képviselőivel, a csapatvezetőkkel, a pilótákkal. Gondoljunk bele, kik a célpontok? A célpont az infrastruktúra és a gazdaság, nem a civilek vagy a pálya. Biztosítottak minket arról, hogy ez a helyszín biztonságos, és versenyezhetünk” – nyilatkozta az elnök. Domenicali hozzátette, mindig, mindenkor meg kell bízni a hatóságokban, az egész világon, az ellenkezője messze lenne az ideális helyzettől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: