DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egyelőre nem fújják le a Szaúd-arábiai Nagydíjat

Miután rakétatámadás érte a pálya közelében található Aramco-olajfinomítót, az F1 vezetősége rendkívüli megbeszélést hívott össze a versenyhétvége sorsát illetően.

Miután az első szabadedzés még rendben lezajlott Szaúd-Arábiában, a második gyakorlást már tizenöt perccel halasztani kellett. Nem sokkal korábban ugyanis a Formula-1 egyik jelentős szponzorának, az Aramcónak a pályától nem messze található olajfinomítója rakétatámadást szenvedett. Helyszíni kollégánk szerint az egész város felett is látni lehetett a füstfelhőt.

Mielőtt útjára indították volna a villanyfényes esti gyakorlást, gyorsan tanácskozást hívott össze az F1 vezetősége a csapatokkal és a pilótákkal. A szabadedzés közben aztán érkezett a Szaúdi Motorsport Szövetség közleménye, miszerint a hatóságokkal együttműködve igyekeznek garantálni a résztvevők biztonságát, és a helyzet folyamatos monitorozása mellett a versenyhétvége a tervezettek szerint tovább folytatódhat. 

Magyar idő szerint 20:00-kor újabb megbeszélést hívtak össze, információink szerint több pilóta is aggályait fejezte ki a helyszín biztonságával kapcsolatban, ám az egyeztetés eredménye Stefano Domenicali elmondása alapján az lett, hogy nem fújják le a versenyhétvégét.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: