DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko elmondta, mi okozta a dupla kiesést

A Red Bull F1-es tanácsadója határozottan cáfolta azokat az elméleteket, hogy egyszerűen nem volt elég üzemanyag Verstappenék tankjában. A szakember szerint már Dzsiddában megoldhatják a problémát.

A Red Bull úton volt egy második és negyedik hely felé a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, amikor a hajrában mindkét autó műszaki probléma miatt kiállni kényszerült. A csapat közlése szerint az üzemanyagrendszerrel adódott probléma, ám arról rengeteg találgatás látott napvilágot, hogy ez pontosan mit is jelent.

perez-bahrein-dnf-dppi



Most Helmut Marko, az energiaitalosok F1-es tanácsadója öntött tiszta vizet a pohárba – bár a pontos részleteket tőle sem tudhattuk meg: „Hogy egyszerűen fogalmazzak: az üzemanyag-ellátási rendszerben keletkezett vákuum okozta, hogy nem került üzemanyag a motorba” – nyilatkozta az F1-Insider szaklapnak, hozzátéve: „Úgy gondolom, már a mostani hétvégén, Szaúd-Arábiában meg tudjuk oldani a problémát.”

Pletykaként az is felmerült, hogy egész egyszerűen nem volt már elég üzemanyag Max Verstappenék tankjában, Marko azonban ezt határozottan cáfolta: „Anélkül, hogy konkrét számokat mondanék: mindkét autóban volt még elég üzemanyag” – jelentette ki.

Marko egyébként a dupla kiesés ellenére is bizakodó annak kapcsán, amit Bahreinben látott a csapattól – akárcsak egyébként a regnáló világbajnok. „Alapvetően elég gyorsak voltunk, csak nem tudtuk kiaknázni a bennünk rejlő potenciált a döntő pillanatban. Szaúd-Arábiában ismét teljes erőbedobással fogunk a győzelemért harcolni” – fogalmazott Marko.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: