DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton nem számított bocsánatkérésre az FIA-tól

A hétszeres F1-es világbajnok és mercedeses főnöke, Toto Wolff is örül neki, hogy elismerték az emberi hibát az Abu Dhabi Nagydíjon történtek kapcsán, ezzel pedig véglegesen lezárták ezt a fejezetet.

Három hónapot kellett várni rá, de a bahreini időmérő napján végre nyilvánosságra hozta a tavalyi évadzáró Abu Dhabi Nagydíj fináléjában történtekről szóló jelentését az FIA. Ebben többek között az szerepel, hogy bár Michael Masi versenyigazgató jóhiszeműen járt el a biztonsági autós fázis során, „emberi hiba” volt az, hogy csak egyes lekörözött autók előzhették meg a safety cart.

hamilton-bahrein-dppi



Amikor a jelentésről kérdezték a vb-címet az akkori események miatt a legvégén elbukó Lewis Hamiltont a Bahreini Nagydíjon, a brit elismerte, hogy még nem olvasta el azt, de örül neki, hogy elismerték a hibát:

„Nézzétek, nem számítottam bocsánatkérésre, nem igazán fókuszálok erre” – idézi a hétszeres világbajnokot az Autosport. „Tudtuk, hogy ez ilyen, és talán nem fog megtörténni. A tény, hogy legalább van átláthatóság és elismerik, hogy emberi hiba volt, az szerintem egy pozitív lépés. Nem tudunk sajnos visszamenni és megváltoztatni a múltat. Szóval csak azon dolgozom és arra koncentrálok, hogy mit tudok most csinálni, próbálom a jövőt formálni, együtt dolgozva a csapattal, és a megfelelő tartományba hozni az autót.”

A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff is hasonlóan vélekedett minderről: „Hogy teljes-e a jelentés vagy sem, és kemény-e vagy nem… szerintem már a közzététele is jó lépés. Számunkra nagyon fontos a szövegezés, hogy elismerik, hogy emberi hiba volt, és ezzel most lezárhatjuk ezt a fejezetet. De már amúgy sem gondolok Abu Dhabira, mivel az idei autónk nem mutatkozik versenyképesnek a pályán.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: