DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Álomszerűen debütált Guanyu Zhou

Noha Kína már régóta rendelkezik saját nagydíjjal, idén először szurkolhatnak egy honfitársuknak. Guanyu Zhou a tegnapi napon élete első futamát teljesítette, és máris pont lett a jutalma.

Az Alfa Romeo által szerződtetett kínai pilóta már az időmérő edzésen sem teljesített rosszul, hiszen a kvalifikáció második szakaszába is be tudott férni, ahol a  tizenötödik rajthelyet megszerezve várhatta a vasárnapot. A futamon végül az egy pontot érő tizedik helyen ért célba, igaz ehhez némi szerencsére is szüksége volt, mivel mindkét Red Bull nullázott vasárnap, de a csapat számára szintén örömet okozot, hogy Valtteri Bottas, a hatodik helyre kormányozta oda az autóját.

Zhou ezek után a kötelező interjúk során sem tudta visszatartani érzéseit.

Ez elképesztő, nem találok szavakat! Ez egy hihetetlenül érzelmesre sikerült verseny volt“ – mondta a huszonkét éves versenyző az F1TV-nek, aki azt sem tagadta, hogy egy évvel ezelőtt még álmodni sem mert ilyen kezdésről.



Bár Zhou a futam során időt is vesztett egy technikai probléma miatt, ezek után mégis harcias produkciót nyújtott, és egy ízben még a bokszból kihajtó Hamiltont is levadászta.

Nem tudom, honnan ered az önbizalmam, talán azt tudnám mondani, a nagy odaadás lehet a ludas abban, hogy mindenáron pontszerző helyeket akarok elcsípni“ – folytatta.

A Bahreinben elért eredményével Zhou azoknak a kétkedőknek is üzent, akik szerint főként az anyagi támogatásából fakadóan kerülhetett be a királykategória mezőnyébe, szemben például Oscar Piastrival.

Mindig is azt hangoztattam, hogy megérdemlem, a helyemet, ennek pedig most  tanújelét adtam” – szúrta oda Zhou, aki a Bahreinben történteket valószínűleg soha nem fogja tudni kitörölni az emlékezetéből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: