DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

30 millióval kopogtat az Alfánál a kínai Zhou

Az Alpine-nál aligha lesz hely az akadémistának, ezért Guanyu Zhou is bejelentkezett az Alfa Romeo ülésére. Spanyol sajtóhírek szerint F2-es eredményein kívül egy halom szponzorpénz is mellette szól.

A 2022-es pilótapiac egyik gócpontjává az Alfa Romeo Racing vált: a konstruktőri kilencedik helyezett istállóhoz érkezik öt Mercedesnél töltött szezon után Valtteri Bottas, átvéve a visszavonuló Kimi Raikkönen helyét. Antonio Giovinazzi maradására van esély a csapatnál, de nem kizárt egy teljesen új felállás sem, a tapasztalt Bottas mellett egy újonccal.

Az egyik esélyes Guanyu Zhou, az Alpine kínai akadémistája, a Formula-2-es szezon főszereplője: az olasz versenyhétvége előtt három győzelmével a tabella második helyén áll, öt ponttal a szintén Alpine-kötődésű Oscar Piastri mögött.

Az F2-ben UNI-Virtuosival versenyző Zhou több alkalommal tesztelte már az Alpine F1-es autóit, az Osztrák Nagydíjon szabadedzésen is beült, de a Fernando Alonsóval és 2024 végéig hosszabbító Esteban Oconnal felálló, motorpartnerrel nem rendelkező istálló a mihamarabbi versenylehetőség szempontjából nem feltétlenül nyerő választás egy fiatal pilóta számára.



Ezért jött a képbe Zhou számára az Alfa Romeo, ahol nem csupán az eredményeivel próbálja meggyőzni a csapatvezetést, de a spanyol Marca szerint egy 30 millió eurós szponzori csomaggal is. Ez az összeg még F1-es mércével is tetemes, különösen a költségvetési limit bevezetése után.

A Formula.hu saját információi szerint a Giovinazzi-ülésre jelentkező három versenyző közül az első számú jelölt a Mercedes-támogatott Formula-E-bajnok Nyck de Vries, a második Zhou, a harmadik pedig a szintén F2-es, Sauber-akadémiához tartozó Theo Pourchaire. A Marca más neveket említ, a spanyol lap szerint Mick Schumacher továbbra is esélyes az Alfa Romeóhoz igazolásra – ellentétben azokkal a hírekkel, hogy gyakorlatilag biztos maradása a Haasnál –, valamint a Ferrari-tesztpilóta és jelenlegi tartalékos Callum Ilott is versenyben van még.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: