DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Magnussen az időmérő nagy meglepetése

A tavaly óriási lemaradással utolsó erőként pont nélkül maradó Haas berobbant 2022-ben, Kevin Magnussen néhány napja még csak remélte, hogy jó az autója. Most már tudja is.

A bahreini időmérő edzés egyik legnagyobb szenzációját a Haas-Ferrari feltámadása jelentette, leginkább Kevin Magnussen volt elemében, aki könnyedén jutott be a Q3-ba az új autóval. Ott sem lazsált és végül igen simán, közel négy tizedes előnnyel a nyolcadik helyezett (Fernando Alonso) előtt a hetedik rajtkockát csípte el.

Nem meglepő módon a dán rendkívül boldog volt az időmérő edzés leintése után. „Nagy boldogságot érzek. Egyáltalán nem számítottam arra két héttel ezelőtt, hogy Günther (Steiner) felhív és szerződést ajánl az idei évre. Volt is bennem eleinte idegesség és a nyakam is kicsit fájdogált, ahogy hirtelen kellett beugranom egy F1-es autóba és vezetni” – ecsetelte véleményét Kevin Magnussen a Sky Sports adásában.

A Haas ezúttal beletalált, Magnussen könnyedén kaparintotta meg a 7. pozíciót és jó versenytempóra is számít


„Eleinte persze csak remélni mertem, hogy jó autóba ülök, de a teszteknél ez sosem látszik egyértelműen. Itt sem alakult minden a legsimábban, a Q2-ben akadt egy kis technikai problémám, az sem volt biztos, hogy pályára tudok gurulni a Q3-ban. Hihetetlen hullámvasúton ülök.”

„Rettentően éhes vagyok a sikerre. Nagyon jól érzem magam, hogy újra a Formula-1-ben lehetek, ráadásul jó autóval mehetek. A szabadedzéseken remekül sikerültek a hosszú etapjaim is, úgyhogy bizakodva várom a vasárnapi versenyt is, gyors leszek. Egyedül a megbízhatóság miatt aggódom egy kicsit, de nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen az autóval a leintésig.”

„Még mindig alig hiszem el, ami velem történik. Egyáltalán nem számítottam arra, hogy rögtön a top10-be kerülök a Haasszal és amikor szerződést ajánlottak, még akkor sem ígérgettek semmit az autó teljesítményével kapcsolatban. Kellemes meglepetés, hogy ennyire elöl vagyunk” – tette hozzá Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: