DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Berger: Biztos, hogy a Red Bull a legjobb, Marko állandóan mosolyog

A tízszeres futamgyőztes egykori osztrák pilóta számára több, mint gyanús, hogy a Red Bull sokkal erősebb, mint amennyit mutat magából. A főtanácsadó ugyanis sosem szokott mosolyogni, most pedig…

Dr. Helmut Markót nem éppen folyamatos mosolygásáról ismerjük, sokkal inkább kelti szigorú, morózus ember képét, a pilóták tisztelik és tartanak szigorától és nyers modorától. Az is igaz azonban, hogy kevésbé szokott kertelni, nyíltan kimondja a véleményét. Most azonban a honfitárs Gerhard Bergernek feltűnt, hogy a tesztnapok során feltűnően sokat mosolygott a főtanácsadó, ez pedig vélhetően azt jelenti, hogy tisztában van az energiaitalosok autójának valódi erejével, amit még nem mutattak meg.

Bahreinben az utolsó napon Max Verstappen legjobb ideje 1:31,720 volt, amivel könnyedén utasította maga mögé a mezőnyt, bár egy tesztelésből általában nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. A bikák azonban elismerték, nem is annyira tették oda magukat tempóban az egykörös próbálkozásoknál. De vajon a Mercedes odatette? Nem valószínű.

Marko azért mosolyog állandóan, mert ennyire biztos abban, hogy a Red Bullé a legjobb autó?


„Amikor egy istálló ilyen sok kört képes megtenni a tesztnapokon, az bizonyságot ad, hogy jó úton járnak. A teszteket követően általában egy pilóta már érzi azt, ha jó helyzetbe kerül az évadot tekintve” – mondta el Gerhard Berger a ServusTV adásában.

„Az embernek jó kedve támadt, amikor a Red Bull Racing köreiben mozgott a tesztnapokon. Leginkább azért, mert rendre azt láttam, hogy a főtanácsadó, Helmut Marko folyamatosan mosolygott. Úgy vélem, a Red Bull Racingnél már most tudják, hogy új autójuk könnyen vezethető, a hosszabb etapokon is ezt a tendenciát figyeltem meg. Szerintem a Red Bull lesz a mezőny elején.”

„Az is tény viszont, hogy pontosan senki nem tudja megmondani a szombati időmérő edzésig, hogy hol is állnak a csapatok egymáshoz képest. A Mercedes újítása ugyan szemre rendkívül feltűnő jelenség, ám csak idővel láthatjuk meg, hogy vajon beválik-e a pályán is” – tette hozzá Berger.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: