DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magnussen lassabb Haasra számított

Az egyéves kihagyás után visszatérő dán még nem teljesen ismerte ki az új F1-es szabályokat, de pozitív meglepetést okozott neki régi-új csapata 2022-es autója. Úgy érzi, valami jó közeledik számukra.

Kevin Magnussen váltja Nyikita Mazepint a Haasnál, a visszatérő pilóta pedig a bahreini teszten már autóba is ülhetett. A dán elmondta, hogy az újabb Formula-1-es szereplés olyan számára, mint egy újra valóra váló álom. Ha pedig mindehhez hozzávesszük, hogy az első napján rögtön megfutotta a leggyorsabb kört – kihasználva a Haas számára biztosított extra órát –, akkor különösen érthető, hogy miért volt boldog a dán. Amikor arról kérdezték Magnussent, milyenek a benyomásai a VF-22-esről, így felelt:

„Nagyon jók, remek móka vezetni” – idézi a versenyzőt a RacingNews365.com szakoldal. „Másfél éve nem ültem Formula-1-es autóban, egyszerűen csak jó visszaülni egy ilyen gyors versenygépbe. Előző nap teljesítettem néhány időmérős szimulációt, és fantasztikus érzés volt.”

magnussen-haas-bahrein-teszt



A pilóta elismerte, hogy még nem teljesen érti a 2022-es szabályok szerint épített autókat, ugyanakkor pozitív meglepetést okozott számára a Haas: „Nagyon gyors az autó, lassabbra számítottam. Be kell ismernem, hogy még nem teljesen értem az új szabályokat, mert eddig nem volt dolgom velük! Szóval azt vártam, hogy jóval lassabb lesz, de a második nap estéjén megfutott köridőm csak nyolc tizeddel maradt el Mick tavalyi időmérős eredményétől. Szóval legalábbis a régebbi Haashoz képest nem sokkal lassabb, és nagyon klassz vezetni.”

A Haas gyakorlatilag a teljes 2021-es idényt beáldozta, hogy teljes erejével és minden forrásával az új versenygép fejlesztésére koncentrálhasson. De vajon kapott-e Magnussen ezzel kapcsolatban bármiféle ígéretet Günther Steiner csapatfőnöktől arra vonatkozóan, hogy milyen teljesítményre lehet számítani a tavaly sereghajtó gárdától?

„Nem ígért semmit. Azt mondta, hogy roppant keményen dolgoztak rajta és adott némi utalást erre” – mondta el Magnussen. „És ahogy itt sétáltam és beszéltem mindenkivel a csapatban, úgy érzem, valamiféle bizsergés tapasztalható. Meglátjuk. Nem gondolom, hogy a bajnokságért fogunk harcolni idén, de szerintem jó a légkör. Érezni lehet, hogy valami jó jön, de meglátjuk majd” – fogalmazott, hozzátéve, hogy természetesen reálisak a várakozásaikkal kapcsolatban a hétvégi idénynyitót megelőzően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: