DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hill: A Mercedes csak a szenvedés látszatát keltheti

Az 1996-os világbajnok is észlelte a tesztelések során, hogy a Mercedes látványosan szenved, legalábbis látszatra. Simán elképzelhető, hogy a hétvégén azonnal az élen lesznek Hamiltonék.

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a tesztnapok során az Ezüst Nyilak látványosan megbújnak a mezőny második felében, nem villantják fel valódi tudásukat, aztán eljön az első éles versenyhétvége és porrá verik a mezőnyt. Ezúttal Lewis Hamilton különösen hangsúlyozza, hogy valóban szenvednek és egyáltalán nem az övék a legjobb autó. Damon Hill azonban az elmúlt évek miatt ezt már nemigen hiszi el, hogy a Mercedes ne lenne esélyes.

„Még ha van is a gyári Mercedesnek jelenleg némi lemaradása, gyorsan be fogják hozni. Gondoljunk bele, az elmúlt években is többször láttuk, hogy a tesztelésen még úgymond csak szenvedtek, aztán elutazott a mezőny a nyitófutamra és Hamiltonék rögtön meg is nyerték a versenyt” – ecsetelte véleményét Hill a Sky Sports News hasábjain.

„Soha nem szabad lebecsülni az Ezüst Nyilakat. Jelenleg már zsinórban nyolc megnyert konstruktőri bajnoki cím díszeleg a nevük mellett, úgyhogy mindenképpen megvan a lehetőségük a további sikerekre. Egyébként pedig még ha kicsit le is maradtak volna, rengeteg idejük van felzárkózni és fordítani.”

Hill szerint még ha le is maradt a Mercedes, gyorsan felzárkózik, de akár azonnal nyerhet


„Huszonkét futamos a versenynaptár, ez nagyon hosszú idő. Ha mégis megtörténne, hogy az első néhány futamon hátrányba kerülnek, annyit már megtanulhattuk, hogy soha ne becsüljük le őket, mindig számolni kell a Mercedesszel. Látszatra tényleg úgy tűnt, hogy a tesztelés során számos problémával szembesültek.”

„Hogy hogyan lesznek úrrá a nehézségeken? Egyszerűen úgy, hogy rengeteg plusz munkát fektetnek az autóba. Az időről és az elvégzett munkáról szól a mostani helyzet. Végtelenül hatalmas forrásaik vannak, igaz, a szabályok miatt például a pénzt már nem költhetik zsákszámra csak úgy.”

„Hogy mire számítok? A Ferrarit mindenképpen a mezőny elejére várom, hogy harcban lesznek a győzelmekért. A Ferrari kifejezetten erősnek tűnik eddig, ráadásul mindkét pilóta kiemelkedően jó” – tette hozzá Damon Hill.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: