DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 11. péntek
F1

Horner nem akar változtatni Verstappenen

A bajnoki címvédő néhányszor már kapott kritikát azért, mert a kerék a kerék elleni csaták során hajlamos kőkeményen leszorítani ellenfeleit a pályáról. Christian Horner mindezt nem nehezményezi.

Verstappen amióta csak 2015-ben bekapcsolódott a száguldó cirkusz körforgásába, azóta közismert harcias vezetési stílusáról, amellyel nem arat a mezőny minden tagja körében osztatlan sikert. A kritikai észrevételek pedig csak felerősödtek a tavalyi szezonban a Lewis Hamiltonnal vívott parázs küzdelmekkor.

A két bajnokaspiráns a drámákkal tarkított 2021-es szezon során néhány ízben összeakasztotta a bajszát, a legemlékezetesebb a Silverstone-ban és Monzában való ütközésük, valamint a holland Interlagosban és Dzsiddában is lenyomta brit vetélytársát az aszfaltról.



A Red Bull csapatfőnöke azonban nem szeretné, ha sztárpilótája változtatna erőteljes és határozott versenyzési hozzáállásán. „Minden incidenst meg szoktunk tárgyalni, de ez mindig kettőnk között marad”  –  mondta Horner, majd azzal folytatta: „Max egy erőtől duzzadó pilóta. Ehhez agresszivitás is párosul. És ez a vezetési stílus jutatta őt arra a szintre, hogy a Formula-1 legnépszerűbb versenyzőjévé választották. Egyszerűen mindig biztos vagy benne, hogy 110 százalékot fog kipréselni magából.”

Arra a felvetésre, hogy szeretné-e ha Verstappen továbbra is így folytatná, Horner tömören, de egyértelműen fogalmazott: „Naná.” Amikor a kérdés arra irányult, hogy ez minden egyes mozdulatsorára vonatkozzon-e, a vörös bikák rutinos vezetője ezt fűzte hozzá: „Nos, hát nem mindig, de ezen túl is tanulni fog, nem igaz? Az a meglátásom, hogy ahogyan tavaly terelgette autóját, óriási érettségről tett tanúbizonyságot. Plusz azért ne felejtsük el, hogy a többiek sem vétlenek, ők is követnek el hibát.”

„Gondolom tudod, hogy vannak más versenyzők, akik agresszívan viselkednek. Ezzel szemben Max egy agresszív versenyző. Neki a génjeibe van belekódolva, ő már csak ilyen” – tette hozzá. Christian Horner ezen kívül megjegyezte, hogy bár ifjú tehetsége mindig a határ közelében lesz, de ugyanakkor nincs kétsége afelől, hogy a tapasztalatai okán egyre többet fog tanulni.

 

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és télen sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: