DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Marko: Max még gyorsabb lesz

Az utolsó bahreini tesztelésig úgy tűnt, a Ferrari csapata rendelkezik a legjobb ütőkártyával. Aztán jött a regnáló világbajnok, majd alaposan odavágott, és Helmut Markót is feltüzelte.

A szezon előtti utolsó teszten sokan azt várták, a maranellói alakulatra fog a teszt alatt a legtöbb tekintet szegeződni. Mindez beigazolódni is látszott, hiszen csütörtökön Pierre Gasly mögött a második-harmadik helyet csípték el, pénteken pedig Carlos Sainz megnyerte a bahreini tesztnapot. Az utolsó szombati napon azonban Max Verstappen nekiveselkedett, rögtön megmutatta csapata téli munkájának eredményét, hiszen az új aerodinamikai csomag birtokában meglepetésre behúzta az első helyet.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is megszólalt. Ő arra számít, hogy a jövő héten csapata a győzelemért lesz harcban, de eközben a legnagyobb riválisát sem becsüli le egy percre sem. Minderről így beszélt: „A legfontosabb, hogy idén is mi legyünk a leggyorsabbak. Viszont még élénken él bennem a tavalyi év, amikor a Mercedes szintén nem villogott a tesztnapokon. Ugyanakkor mi elsősorban az autónkra helyezzük a hangsúlyt, s e tekintetben jól teljesítünk.”



Az Ezüst Nyilak a teszthét elején egy új konstrukcióval hívták fel magukra a figyelmet, amiből egyértelműen kirajzolódott, hogy annak az autónak a továbbfejlesztett változatáról van szó, amit Barcelonában már bejárattak. A gyors idők azonban mindennek ellenére elmaradtak mind George Russell, mind Lewis Hamilton oldaláról, ezért a németeknek bizony alapos okuk lehet a fejfájásra.

Az aggodalom jelei viszont nem tapasztalhatóak a Red Bull háza táján, ahol abban bíznak, hogy Verstappen sikeresen ismétel, s újra világbajnok lesz. „Erre lehet apellálni. A tavalyi bajnoki cím megnyerésekor elérte a kitűzött célját” – mondta Marko. „De ahogyan a mindent eldöntő futamon mindenki hallhatta a rádióban, ezt az érzést a következő években is át szeretné élni. És arra mérget vehettek: Max még gyorsabb lesz, ő már a versenyzői virágkort éli meg” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: