DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 14. péntek
F1

Az Alpine rálelt a delfinezés csodaszerére?

A francia alakulat jól megbirkózótt a delfinezéssel a szezon előtti bahreini teszten. Esteban Ocon biztosra veszi, hogy megtalálták a gyógyírt a probléma orvoslására.

Az Alpine fiatal tehetsége úgy érzi, hogy csapata az e heti Bahreini Nagydíjon jó teljesítménnyel fog előrukkolni, s nem lesznek gondjaik a delfinezés kapcsán. Annak ellenére ennyire bizakodó, hogy többeknél mindez komoly fejtörést okoz.

A Mercedes például alaposan küszködött a fellépő hatás okán, George Russell és Lewis Hamilton is pattogtak az egyenesekben a hétvégi tesztelés során, így saját maguk szerint sem ők a legjobbak. Az AlphaTauri gárdája sem talált teljesítménybarát gyógymódot a delfinezésre.

Úgy tűnik, az Alpine a McLarennel egyetemben azon kevesek közé tartozik, akik olyan autókat építettek, amelyekkel könnyebb úrrá lenni a pattogáson, s a fellépő bajokat mindössze néhány egyszerű módosítással meg tudják oldani.



Ocon elismerte, hogy csapatát csak egyszer érintette a szóban forgó rendellenesség, s ráakadtak a csodaszerre. „Itt-ott Barcelonában felütötte a fejét néhány megbízhatósággal összefüggő probléma, de a többi gond nélküli volt” – nyilatkozta Ocon, majd hozzátette: „Jelenleg sínen vagyunk. Láttunk némi pattogást Fernando esetében, de pontosan tudjuk, hogy mit kezdjünk ezzel.”

A francia kiválóság így folytatta: „Az én napjaimon nem volt semmi, ami jó, nem kellett fájdalomcsillapítóhoz nyúlnom!” Szerinte pusztán az autó hasmagasságának finomítása a kulcs. „Ha az autó leguggol, akkor az rosszabb, s amúgy is úgy érzem, a szembeszél sem segíti a helyzetet a bahreini egyes kanyarban” – tette hozzá.

A tavalyi kaotikus Magyar Nagydíj 2 Ocon és az Alpine számára egy tündérmesével volt egyenértékű, amikor a sok kavarodás után összejött az első győzelem. Emlékezetes az akkori küzdelem Alonso elképesztő védekező munkájáról, amit Lewis Hamilton ellen produkált, s még több hasonlóban reménykednek idén is, hiszen nagyon rászolgált a bizalomra az idő közben a mezőny korelnökévé vált spanyol pilótájuk.

Ocon nagyon motivált: „Törekedni fogunk egy újabb meglepetésgyőzelemre.” „Nagyszerű érzés Fernandóval együtt dolgozni. Nagy öröm számomra, hogy még mindig vele hasíthatunk. Azzal pedig, hogy ilyen módfelett jó a kapcsolatunk, előrébb tudjuk vinni a csapatot” – szúrta ide. A munkát pedig szerinte tovább kell folytatni.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és télen sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: