DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Még senki nem mutatta ki a foga fehérjét

A bahreini tesztet a leggyorsabbként záró világbajnok jónak érezte az RB18-ast és az erre felkerült fejlesztéseket is: elmondása szerint sikerült gyorsabbá tenniük az autót a körözés során.

Max Verstappen zárta az élen a bahreini Formula-1-es tesztet: egyedüliként tudott 1:31-es kört futni, ezzel közel hét tizedmásodpercet osztott ki a második helyen végző Charles Leclerc-nek. A jelek szerint tehát jól működik a szombaton megújult oldaldobozt virító RB18-ast, s ezt maga a címvédő sem tagadta:

„Jónak éreztem az autót, egyensúly szempontjából is – ez utóbbi fontos. Sikerült befejeznünk a tesztprogramunkat, ami mindig biztató. A ma felkerült új alkatrészek jól működtek, ahogy abban bíztunk. Sokat tanultunk az autóról és gyorsabbá tettük, és pontosan ez is volt a célunk” – nyilatkozta Verstappen, akit a RacingNews365.com idéz.

verstappen-redbull-teszt-bahrein



A holland hozzátette: mivel működtek a fejlesztések, reményei szerint azok a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjra is az autón maradnak. Mindeközben pedig arra is figyelmeztetett, hogy még sem ők, sem a mezőny többi része nem igazán gyúrt rá az időmérőre:

„Az a természetes fejlődést mutatja, hogy minden egyes alkalommal gyorsultunk, főleg azért, mert különböző gumikeverékeket próbálgattunk a jövő hétvégi nagydíjat is szem előtt tartva. De még senki nem mutatta ki a foga fehérjét, beleértve minket is.”

Verstappen arról is beszélt, hogy szerinte mi lehet a döntő tényező a néhány nap múlva hivatalosan is elstartoló 2022-es évad során: „Szerintem ez a szezon nem feltétlenül arról fog szólni, hogyan állsz az első három futamon, hanem miképp fejlesztesz. Minden új, sok dolgot kell megtanulni az autóról, szóval folyamatosan gyorsulnunk és fejlődnünk kell az idény során.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: