DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen: Idén nem lesz Hamilton–Verstappen párharc

A világbajnoki címvédő holland pilóta nem érzi úgy, hogy ismét Lewis Hamiltonnal kell párviadalt vívnia, ha győzni akar. Úgy véli, sokkal szélesebb lesz a paletta, jóval több riválissal.

Max Verstappen azt gondolja, idén kevés lesz, ha „csak” Lewis Hamiltont győzné le a futamokon, a Ferrari és a McLaren ugyanis komoly fenyegetést jelentenek a tavalyi két élmenő számára. Nemcsak a futamgyőzelemre, de a bajnoki elsőségre is esélyes lesz innentől több istálló. Ezt a rajongók is valószínűleg így remélik.

Verstappen szerint nem kizárólag Hamiltonnal kell megvívnia idén, bővül a komoly riválisok sora


„Hogy Hamilton lenne az, akit le kellene győznöm idén is? Nem így gondolom. A Ferrari is rettentő erősnek tűnik idén eddig, a teszteken legalábbis komoly formát mutatnak. A többieket nehéz egyelőre megítélni, ráadásul még bőven várható, hogy számos más csapat is még jelentős fejlesztésekkel áll elő a nyitófutam hétvégéjéig” – ecsetelte véleményét Max Verstappen a Sky Germany adásában.

„Még nehéz megmondani, kik lesznek a legelején. A Mercedes biztosan ott lesz, mi is egészen pozitív tesztnapokon vagyunk túl és a Ferrari pedig kifejezetten erősnek látszik. A szerződéshosszabbításom? Összességében könnyű döntés volt számomra. Régóta itt vagyok és remekül érzem magam a csapatban, ez pedig kulcsfontosságú ahhoz, hogy egy pilóta jó eredményeket hozhasson. A Red Bull a második családom” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: