DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas a megbízhatóság miatt aggódik

Habár az ötödik leggyorsabb időt autózta a bahreini teszt utolsó napján, Valtteri Bottas továbbra sem elégedett az autóval. A finn pilóta úgy érzi, még nem találtak megoldást a gondjaikra.

Az Alfa Romeo csapata eredményesebb második tesztet teljesített, miután két héttel korábban a Circuit de Catalunya pályán az alakulatok közül a legkevesebb kört tették meg. Bottas a javuló tempó ellenére továbbra is aggódik, mert szerinte még mindig nem sikerült teljesen úrrá lenniük a megbízhatósági problémáikon.

A finn versenyző a szezonnyitót megelőző utolsó tesztnapon idő előtt volt kénytelen befejezni a munkát, miután egy váltóhiba miatt megállt alatta az autó.

„Magabiztosabb leszek, ha a jövő héten beszélünk a csapattal, illetve amikor azt hallom majd, hogy minden problémát 100%-ig megértettünk, és gondoskodunk róla, hogy nem fordulhat elő újra Jelenleg aggódom amiatt, hogy teljesíteni tudom-e a versenytávot” – idézte Bottas szavait a Racefans.



„Több különböző problémánk is volt a teszt során, de sikerült kijavítanunk őket, így reméljük, hogy nem lesznek újabbak. Egyébként a teljesítményt tekintve egyelőre úgy érzem, hogy a csapat egyértelmű lépést tett a tavalyi évhez képest, amit nagyon jó látni. A tesztek után még nem lehet semmit sem pontosan tudni, de nem vagyunk messze attól, ahol lennünk kellene” – folytatta.

Miután az ötödik leggyorsabb idővel zárta a szombati napot, Bottas egyre inkább otthon érzi magát a C42-esben.

„Amikor működik, akkor nem rossz. Kezdtem igazán megszeretni az autót, több és kevesebb üzemanyaggal is elég tisztességesnek éreztem. Egyértelmű irányt kaptunk a beállításokkal kapcsolatban, amin még dolgoznunk kell, hogy további teljesítményt tudjunk kihozni belőle. Még mindig nem könnyű általában elég gyorsan és korán befordítani az autót a kanyarokban, de azt hiszem, ez az új gumik jellemzője, amik elég gyengék a kombinált fékezés és kormányzás során, különösen az elsők. A tanuláshoz viszont jó nap volt a mai, szóval már csak ki kell javítanunk az összes problémát, amivel eddig küzdöttünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: