DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen: Nem érdekel a Mercedes

A Mercedes alaposan megkavarta az állóvizet a bahreini teszt első reggelén az új konstrukciójával. Többen rögtön felkapták a fejüket a paddockban, de a regnáló világbajnokot mindez cseppet sem zavarja. George Russell is beszélt az innovációról.

Az Ezüst Nyilak W13 típusa alaposan meglepte a tervezőmérnököket, hiszen az oldaldobozuk kialakítása teljesen eltér a többiekétől. Néhányan máris felszisszentek, hogy vajon ez a megoldás legális-e vagy sem. A Red Bull csapatának még egyelőre időre van szüksége, hogy feldolgozzák a látványt, szerintük ez kiemelkedik a mezőnyből. Verstappent viszont ez az eset az elmondottak alapján nem izgatja.

A sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu stábja is képviseltette magát, a holland így nyilatkozott: „Nem, nem aggódom.” Ezen kívül hozzátette: „Úgy értem, csak magunkra összpontosíthatunk. Ezt már annyiszor ecseteltem a tavalyi év folyamán is, idén sem kell másképpen cselekednünk.”

„Még ha a versenyautók kicsit eltérnek az eddigi kinézettől, még mindig nagyon sokismeretlenes az egyenlet, az új dolgokat meg kell tanulnunk, tehát egyelőre nincs okom a fejfájásra”­– tette hozzá a bajnoki címvédő.



A csapat célja innentől kezdve egyértelmű, minél több kilométert akarnak kisajtolni az RB18-ból. Verstappen is alig várja, hogy bepattanhasson a járművébe. Arra a kérdésre, hogy mit vár a Red Bull Szahírtól, Verstappen így fogalmazott: „Azt hiszem, az a fő prioritás, hogy megértsük, mire van szükségünk az autótól, a beállítások tekintetében minél több mindent kipróbáljunk, megfejtsük, ha más pályán problémáink lennének, milyen irányba haladjunk. Tulajdonképpen minden erről szól.”

A Mercedesnél új fiú, George Russell is megosztotta véleményét a szóban forgó téma kapcsán. Az ifjú brit a W13 konstrukciójáról így vélekedett: „De nem az a lényeg, hogy hogyan néz ki, hanem az, hogy milyen gyorsan megy. Szóval ennél többre nem igazán tudok gondolni." Annak kapcsán, hogy esetlegesen miként tudja javítani a gárda teljesítményét, Russell ezt mondta: „Azt hiszem, a mostani szakaszban minden csapatot beleértve a leszorítóerő javítása a cél, hogy minél többhöz hozzásegítsük az autókat, A fejlődés üteme mindenkinél drasztikus, és szerintem folyamatos fejlődést fogunk látni a szezon során” – tette hozzá.

Még tovább boncolgatva a kérdéskört, Russell ezzel folytatta: „Nyilvánvaló, hogy az új szabályok idéntől érvényesek, de ha csak tekintetünket a mi autónkra, vagy akár a Red Bullra, a Ferrarira, a Williamsre vetjük, akkor is drasztikus különbségek mutatkoznak. Ezt nagyon jó látni, erről kell szólnia magának az F1-nek.” Ezen kívül Russell megjegyezte, hogy nyilvánvalóan sokaknak felkeltette a ma reggelen látottak a figyelmét, s ő büszke arra, hogy egy olyan alakulatot erősíthet, amelyik hisz az innovációban, de ez mind sok-sok kemény munkával, vérrel, verejtékkel és könnyel párosul. „De, ahogy már mondtam, nem számít a kinézet, a lényeg, hogy megnézzük, mennyire gyors a pályán” – szúrta még ide.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: