DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Gasly előre tudta, mi következik Abu Dhabiban

2019-ben csapattársként még jobban megismerhette Max Verstappent a francia pilóta. A tavalyi utolsó körös drámánál tudta, hogy a holland mindent feltesz egy lapra.

Nehéz lett volna jobban kihegyezni a tavalyi szezon eldöntését, mint ahogy Max Verstappen és Lewis Hamilton tette Abu Dhabiban, amikor az utolsó körben dőlt el, hogy a holland kaparintja meg a világbajnoki címet. Sokak szerint megosztó volt az FIA döntése, ám a Red Bull-rajongók erre csak annyit mondanak, hogy ki lehetett volna hozni Hamiltont is kerékcserére, ám ezt a Mercedes kétszer is benézte.

Ennek köszönhetően úgy iramodhattak neki az utolsó körnek, hogy az egyébként a verseny során egyértelműen gyorsabbnak tűnő Mercedes hatalmas gumihátrányban volt (ráadásul Bottas mögött is jóval frissebb gumikkal szerelt versenyautók érkeztek) és ezt ki is használta Verstappen, kulcsfontosságú előzése után megtartotta pozícióját. Ezzel a verseny mellett a világbajnoki címet is megnyerte.

Gasly tudta, hogy ezt az egykörös alkalmat nem fogja elszalasztani Max Verstappen


„Teljesen biztos voltam abban, hogy Max a friss gumikkal mindent követ meg fog mozgatni, hogy megnyerje a világbajnoki címet. Egy olyan esélyről beszélünk, hogy egyetlen kör van hátra és egyetlen előzéssel világbajnokká válhat valaki. El lehet képzelni, mi járhat ilyenkor a pilóta fejében, amikor tudja, mindenképpen meg kell előznie az előtte haladó pilótát” – ecsetelte véleményét Gasly a Motorsport.com hasábjain.

„Szerintem Max nagyszerű manővert hajtott végre és az utána következő kanyarokban is remekül védekezett, intenzív manőverekkel. A tavalyi utolsó kör olyan pillanat volt, amiről a következő években nagyon sokat fogunk még beszélni.”

„Mindig tudtam, hogy eljön a pillanat, amikor a Red Bull ismét győzni fog. Sebastian Vettel vezérletével négyszer is nyertek zsinórban, egészen kiváló a csapat, tele okos emberekkel. Biztos voltam a győzelmükben” – tette hozzá Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: