DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Palmer: A Red Bull rejtegeti a legjobban valós erejét

Az egykori F1-es pilóta úgy érzi, a Red Bull is a Mercedes útjára lépett és szándékosan nem mutatja meg valódi sebességét a tesztnapon. Szerinte Verstappenék remek helyzetben vannak.

Hosszú évek óta megszokhattuk, hogy a Mercedes olyan magabiztos lehetett újabb évi fejlesztéseinek sikerében, hogy mindig megtehették, hogy félrevezessék a riválisokat valós erejükkel kapcsolatban. Sosem fedték fel igazi sebességüket, megbújtak a mezőnyben, majd a nyitófutam hétvégéjén robbantottak.

Jolyon Palmer, a Renault egykori pilótája azt gondolja, egyelőre minden jel arra mutat, hogy az RB18-as tekintetében ezúttal éppen a Red Bull istálló az, amelyik a legszigorúbban rejtegette és még mindig rejtegeti fejlesztéseinek nagy hányadát. Még nem tudjuk, mire képes valójában Max Verstappen és Sergio Perez versenyautója.

Palmer szerint most a Red Bull rejtegeti leginkább valódi sebességét


Formabontó oldaldobozuk csodájára járnak a riválisok, a Mercedes is elismerte, külön figyelmet szentel annak, vajon az energiaitalosok radikális megoldása mennyire fog működni. Az autó egyelőre megbízható, Sergio Pereznek akadt egy kisebb sebességváltó problémája, de ezen kívül rengeteg kört tett meg a gárda.

„Kiválóan kezdett a Red Bull, nagyon stabilak voltak az első három tesztnapon és mindenki meghökkent a radikális kialakítású oldaldobozukon. Úgy tűnt, a legfontosabb az volt a csapat számára, hogy minél több kört pakolhassanak az RB18-asba és minél inkább kiismerjék a gépet” – elemezte a helyzetet Jolyon Palmer a Formula1.com hasábjain.

„Azonos keveréken némileg gyorsabb volt Verstappen, mint George Russell a Mercedesszel, a rivális a piros oldalfalú Pirelliken gyorsult fel a nap végére. Összességében azt látom, hogy a gárda kiváló helyzetben van, bár ők is azt hangoztatják, hogy még sok tennivaló van az autóval. De biztosan érezhető, hogy az összes istálló közül ők tartották leginkább rejtve valós tudásukat, érdemes lesz odafigyelni rájuk Bahreinben” – utalt a március 10-én kezdődő újabb tesztnapokra Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: