DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Verstappen erőszakos, én viszont nem

Lewis Hamilton úgy jellemezte jelenlegi legnagyobb riválisát, hogy pokoli agresszív és erőszakos a pályán. Ő maga azonban nem ilyen, csak igyekszik legyőzni az ilyen pilótákat is.

A Netflix népszerű sorozatában, a Drive to Survive-ban mondta ezt a hétszeres világbajnok brit pilóta a fiatal holland vetélytársról, aki tavaly végül el is happolta előle a bajnoki címet a zárófutam utolsó körös drámájában. Bár csitultak az indulatok, azóta sem ültek el teljesen a hullámok.

Még egy korábbi, szintén erősen vitatott helyzet történt Silverstone-ban, amikor a Copse kanyarban a belülről érkező Hamilton kiütötte Verstappent, a holland ennek köszönhetően a falnak csapódott 51G-s erővel a nagysebességű ütközés következményeképpen. Hamiltont tízmásodperces büntetéssel sújtották a baleset miatt, de hazai közönség előtt így is könnyedén visszazárkózott és megnyerte a versenyt.

Valószínűleg, jócskán lesznek olyanok, akik nem értenek egyet Hamilton megfogalmazásaival


Erről is szól a Drive to Survive új epizódja, ami március 11-étől tekinthető majd meg. Lewis Hamiltonnal is készült interjú, ahol éppen a holland riválist elemzi. „Úgy gondolom, Max pokoli agresszív, rendkívül gyakran nyomja a gázt a határig, illetve időnként át is lépi a határokat. Rengeteg pilóta ellen versenyeztem már, máskor is akadt köztük olyan, aki erőszakosan vezetett, de én nem vagyok ilyen. Egyszerűen igyekszem őket legyőzni a pályán” – idézi Lewis Hamiltont az Express.

„Az évadzáró botránya? Úgy éreztem, az eredményt manipulálták Verstappen javára, de sosem mondtam olyat, hogy abba fogom hagyni a versenyzést. Szeretem, amit csinálok. Nehéz időszak volt ez számomra, kicsit háttérbe kellett vonulnom és összeszedni magamat.”

„A családom mellettem állt, lenyugodtam és eljutottam oda, hogy eldöntsem, idén ismét nekifogok a nagy feladatnak és támadok. Előzetesen nem határoztam meg célokat magamnak, de ebben a csapatban minden egyes ember azért dolgozik, hogy egyre feljebb tehessük a lécet és újra megnyerhessük a világbajnoki címet. Már így is nyolc gyártói elsőséget szereztünk zsinórban, harcba indulunk a következőért” – tekintett előre Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: