DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Ilyen még nem volt a Red Bull háza táján

Helmut Marko elismerte, a Max Verstappennel megköttetett új, 2028-ig szóló szerződés az első ilyen a csapatnál, ami a gárda számára is kulcsfontosságú az új korszak küszöbén.

Mint az köztudott, a Milton Keynes-i székhelyű istálló csütörtök reggel megerősítette a hírt, miszerint szupersztár pilótájuk 2028-ig az ő kötelékükben fogja róni a köröket. Így Verstappen a jelenlegi Formula-1 mezőnyének leghosszabb időre szóló szerződését tudhatja magáénak, Lando Norris 2025-ig, illetve Charles Leclerc 2024-ig történő leigazolása is eltörpül mellette. 

A Red Bull és a Verstappen között kialakult gördülékeny kapcsolat mindenki számára egyértelmű, főleg mert idén az ifjú reménység RB18-án fog az 1-es rajtszám viríttani. A most 24 éves versenyző mindössze 31 esztendős lesz akkor, amikor a mostani szerződése lejár, s még mindig jó néhány sikeres év állhat majd akkor előtte, elég ha csak abból indulunk ki, hogy amikor Schumacher és Hamilton is betöltötte a harmadik X-et, csak akkor kezdte el igazán halmozni a rekordokat.

marko-verstappen-redbull



A Red Bull is időközben egy új korszakba fog belépni, hiszen bár a Honda a következő években is mellettük marad, immár házon belül felelnek az erőforrásokért. Ezen okok miatt is szükséges lépés volt, hogy a jelenlegi motorsport egyik legjobbjának tartott Verstappen hosszú távra írjon alá velük – pedig Marko szerint ez nem jellemző a csapatra.

„Nem fogok a számokra vonatkozóan részletekbe bocsátkozni, de csak annyit mondhatok, hogy mindkét fél maradéktalanul elégedett egymással” – hangzott el az állítólagos gigafizetésre is utalva Markótól, aki az F1-Insidernek nyilatkozott. „Az, hogy Maxot nagyra értékeljük, az új szerződés időtartamából is érzékelhető. Általában a Red Bull nem köteleződik el ilyen hosszú időre” – fogalmazott a szakember, aki azt is hozzáfűzte még, hogy az egyéniség megléte náluk nagyon fontos szempont, amelyet nagyra is értékelnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: