DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Verstappen 2028-ig hosszabbított

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően meghosszabbította szerződését a Red Bull csapatával Max Verstappen. Az osztrák istállóval egy hosszú életű kontraktust írt alá, mely egészen 2028-ig szól.

A tavalyi világbajnoki címe után mindenki számára egyértelműnek tűnt, hogy a holland versenyző meghosszabbítja majd szerződését a Red Bull istállójával, ám az erről szóló tárgyalások még talán korainak tűntek, hiszen a jelenlegi megállapodásuk a 2023-as esztendőre is kiterjedt. A sajtóban azonban több helyen arról számoltak be, hogy a felek ismét tárgyaltak egymással, Verstappen pedig busás fizetésért maradhat az alakulatnál.

A Formula Podcast szombati adásában a szerződés hosszáról is szó esett, az előzetes hírek végül igaznak bizonyultak. A Red Bull ugyanis március 3-án hivatalosan is megerősítette, hogy Max Verstappen új megállapodást írt alá, mely hosszú időre, egészen 2028-ig érvényes.



"Nagyon élvezem, hogy az Oracle Red Bull Racing csapat tagja lehetek, ezért könnyű döntés volt, hogy a 2028-as szezonig itt maradjak. Imádom ezt a csapatot, a tavalyi év pedig egyszerűen hihetetlen volt. A célunk a 2016-os összefogásunk óta az volt, hogy megnyerjük a bajnokságot, és ez sikerült, így most már csak arról van szó, hogy hosszú távon miénk maradjon az egyes rajtszám az autón” – idézte Verstappen szavait a csapat hivatalos közleménye.

A bejelentésből természetesen a csapatfőnök, Christian Horner véleménye sem hiányozhatott.

„Az, hogy Max 2028 végéig aláírt az Oracle Red Bull Racinghez, egy igazi szándéknyilatkozat. Közvetlenül Max világbajnoki címének megtartására összpontosítunk, de ez a megállapodás jól mutatja, hogy ő is része a csapat hosszú távú terveinek. Mivel a Red Bull Powertrains részlege a 2026-ra vonatkozó új motorszabályzaton dolgozik, biztosak akartunk lenni abban, hogy a legjobb versenyzővel rendelkezünk a jövőbeli autónkhoz” – mondta Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: