DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen menedzsere: Pontosan tudjuk, mi jön

A regnáló F1-es világbajnok útját egyengető Raymond Vermeulen szavai alapján bíznak benne, hogy a Red Bull a következő években is a címért harcolhat. Szerinte pártfogoltja még tovább fejlődhet.

A Red Bull csütörtökön jelentette be, hogy további öt évvel meghosszabbították Max Verstappen 2023 végén lejáró szerződését, így egészen hosszú távra, 2028-ig kötelezték el magukat egymás mellett a felek. A híresztelések szerint a kirívóan hosszú szerződés rekordfizetést is hoz magával: a friss Formula-1-es világbajnok évi 50 millió dollárt kereshet az energiaitalosoknál a következő szezonok során.

verstappen-menedzser-vermeulen-redbull



A pénz mellett azonban az is döntő tényezőnek tűnik Verstappenék döntésében – amelyet maga a pilóta „könnyűnek” és logikusnak nevezett –, hogy bíznak benne, hogy a Red Bull az F1 új korszakában is az élmezőnyben fog harcolni. Minderről a 24 éves versenyző menedzsere, Raymond Vermeulen beszélt a De Telegraaf hasábjain:

„A Red Bull tervei nagyon jónak tűnnek a jövőre nézve. Amikor látom a csapatban meglévő harci szellemet, az tökéletesen passzol hozzánk. A Formula-1 egy új korszakába lép, ezért nem őrültség hosszú távon gondolkodni. A Red Bull víziói túlmutatnak az előttünk álló idény első futamain. Pontosan tudjuk, mi jön és kik vannak jelen. A csapat a toppozíciókat foglalja el. Rendkívül elégedettek vagyunk a helyzettel.”

„Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a Red Bull 16 évesen F1-es szerződést ajánlott Maxnak, és remekül felkészítette őt. Természetesen voltak egyeztetések, de végeredményben nem is alakulhattak volna jobban” – tette hozzá a menedzser, aki szerint ráadásul még Verstappen is fejlődni fog a következő időszakban: „Úgy gondolom, még nem értünk az út végére. Max továbbra is fejlődik. Még nem láttuk a legjobbját.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: