DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Kiesett fél nap, mégsem aggódik a Red Bull

Váltóproblémák miatt alig több mint egy versenytávot tett meg a barcelonai F1-es teszt második napján Sergio Perez, az energiaitalosoknál mégis elégedettek az eddig látottakkal.

Jól kezdte a 2022-es tesztidőszakot a Red Bull, hiszen szerdán a regnáló világbajnok Max Verstappen 147 kört tett meg az RB18-assal. Csütörtökön Sergio Pereznek már kevésbé volt zökkenőmentes a napja, mivel a délelőtti etap hajrájában leállt alatta az autója, a teszt első piros zászlós megszakítását kiváltva – mint később kiderült, a váltóval kapcsolatos gondok miatt. A mexikói így végül csak 78 körig jutott a nap során, az eredménylistán hetedik lett, a Red Bullnál azonban így sem aggódnak:

perez-redbull-barcelona-teszt-day2



„Checo eléggé gyorsan felkapta a fonalat délelőtt, a visszajelzései pedig szinte megegyeztek Maxéval, ami azt jelenti, hogy tudjuk, merre haladunk” – nyilatkozta a második tesztnap után Guillaume Rocquelin, a csapat vezető versenymérnöke. „Minden alkalommal, amikor az autó visszatér a garázsba, változtatunk rajta és finomhangoljuk az irányt, szóval összességében elégedett vagyok.

„Volt egy kis problémánk, ami miatt a nap nagyjából felét elveszítettük, de nem aggódunk különösebben konkrétan a probléma miatt, inkább csak fájdalmas az elveszített idő. Ugyanakkor hosszú távon ez nem érintheti a dolgokat, mivel jó alapunk van és elégedettek vagyunk a fejlődésünkkel.”

Maga Perez így értékelte a csütörtöki napot a Red Bull közleményében: „Tanultunk néhány hasznos dolgot, és ennek örülök. Kipróbáltunk különböző dolgokat, sok információt kell feldolgoznunk, szóval szerintem fontos, hogy az értekezleteken mélyen belemenjünk a részletekbe és a lehető legtöbb visszajelzést adjuk a mérnököknek. A váltóval kapcsolatos gondot a vártnál kicsit tovább tartott megjavítani, de ez rendben van, számítunk rá, hogy ilyenek megtörténhetnek a teszten.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: