DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton: Több hónapnyi előnyben lehet a Ferrari

A hétszeres világbajnok izgatottan várja, hogy végre elrajtoljon a 2022-es szezon. Érdeklődve figyelte az ellenfeleket az első tesztnapon, akik közül szerinte a maranellóiaknál lehet némi előny.

Szerdán Barcelonában kezdetét vette a 2022-es felkészülési időszak, a csapatok három napon át gyakorolhatnak a spanyol pályán, mielőtt két hét múlva Bahreinben folytatják a tesztelést. Most először volt együtt az összes új autó, és bár még mindig mindenki a sötétben tapogatózik az erőviszonyokat illetően, az izgatottság a mezőny valamennyi tagján érződik.

A szezonzárót követően Lewis Hamilton jövője kérdésessé vált, a két hónapig tartó csendes időszakban nem mindenki tett volna nagy összegeket arra, hogy a brit pilóta folytatja. Hamilton azonban visszatért, nyilatkozatai alapján éhesebben, mint valaha, és a barcelonai paddockban is örömmel, érdeklődve járkált.



Célja 2022-re az, hogy ezúttal megszerezze azt a nyolcadik címet, de hogy ez mennyire lesz egyszerű, az egyelőre rejtély. A hétszeres világbajnok továbbra is magabiztos, bár elismeri, idén talán megbolydulhat az erősorend. A Ferrarira például többekhez hasonlóan ő is sötét lóként tekint. „Talán a Ferrari nem fejlesztette annyit a tavalyi autót, és inkább az ideire összpontosítottak. Jelentheti-e ez azt, hogy hónapokkal előrébb járnak? Meglátjuk” – nyilatkozta az első tesztnapon a Mercedes-pilóta, aki a motivációját egyáltalán nem vesztette el, és kíváncsian figyelte a szerdai történéseket.

„Ahogy végigsétáltam a bokszutcán reggel, és láttam azt a rengeteg különböző autót, arra gondoltam, ez az egyik legizgalmasabb szezonunk lesz. Érdekes lesz megfigyelni, ki hol áll majd az első versenyen. Ez annyira izgalmas időszak most, mert semmit nem tudunk az erőviszonyokról” – mondta lelkesen Hamilton, aki reménykedik egy olyan évben, ahol kerék a kerék elleni küzdelmet vívhat. „Remélem, hogy a szabályok beváltják a hozzájuk fűzött ígéreteket, és valóban azt a szoros versenyzést eredményezik, amiről Ross évekkel ezelőtt beszélt nekünk. Így tényleg mindenki versenybe szállhatna” – fogalmazott.

Ami a saját kilátásait illeti, teljes mértékben megbízik a Mercedesben, akik még maguk sem tudják, mennyibe került nekik a végsőkig elhúzódó vb-harc. „Az én csapatom nem hibázik. Persze a rizikó ott van mindig, de mi sosem hibázunk. Nagyon okos embereink vannak a gyárban, száz százalékban megbízom bennük, és tudom, hogy bárhogy is indul az év, akár jól, akár rosszul, megoldjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: