DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Hamilton: Sosem mondtam, hogy abbahagyom

Bő két hónap után először mutatkozott nyilvános eseményen a Mercedes bemutatója során a hétszeres F1-es világbajnok, aki elmondta, miért is burkolózott hallgatásba hosszú heteken át.

A drámai-vitatott körülmények között elbukott vb-cím után Lewis Hamilton csaknem két hónapra teljesen eltűnt a nyilvánosság elől: az Abu Dhabi Nagydíj után egészen február elejéig kellett várnunk arra, hogy a brit újra posztoljon a közösségi médiában, ahol egyébként igen aktív szokott lenni. Emiatt sokan azt rebesgették, hogy a történtek miatt a hétszeres világbajnok akár a Formula-1-nek is hátat fordíthat.

hamilton-2021-dppi



A Mercedes csapatbemutatója volt az első alkalom, hogy nyilvánosan mutatkozott a pilóta, így természetesen nem kerülhette el az eltűnésére vonatkozó kérdést sem – Hamilton így beszélt az Abu Dhabi óta történtekről és arról, ahogy megélte mindezt:

„Soha nem mondtam, hogy abba fogom hagyni” – jelentette ki a 37 éves versenyző. „Imádom, amit csinálok, és hihetetlen megtiszteltetés együtt dolgozni ezzel a rengeteg emberrel. Úgy érzed, hogy egy csapat és egy család része vagy, és együtt dolgozunk a közös célért. Semmilyen érzés nem hasonlítható ehhez.”

„De igen… nyilván nehéz időszak volt ez számomra, ezért itt volt az idő hátralépnem egyet és arra koncentrálni, hogy a jelenben éljek. Ott volt körülöttem a család, nagyszerű pillanatokat éltünk át. És aztán eljutottam egy pontra, amikor úgy döntöttem, támadni fogok az új szezonban, és együtt dolgozni Totóval és George-dzsal. Izgalmas látni George érkezését és az energiát, amit hoz magával, már most érzem ezt a csapatban. Úgy vélem, izgalmas évad vár ránk.”

A Mercedes bemutatóját egy nappal azok után tartották, hogy az FIA új elnöke, Mohammed Ben Sulayem bejelentette, hogy Michael Masi távozik a versenyigazgatói pozícióból és több dolgot is átalakítanak a versenyirányításban. Toto Wolff csapatvezető erre így reagált az eseményen: „Úgy gondolom, biztató látni, hogy cselekedtek. Így sokkal erősebb lesz a szerkezet, és lesz egy támogató csapat is a versenyigazgató számára.”

Wolff korábban a BBC-nek beszélt arról, hogy nem tartott attól, hogy Hamilton távozik: „Tiszteletben kell tartanunk, ha a pilóta kiábrándult ilyen események után, de erős csapatunk és nagyszerű a támogatásunk. Szóval tudtam, hogy vissza fog térni” – fogalmazott a csapatfőnök, hozzátéve, hogy szerinte nem Masi távozásán múlt a brit pilóta döntése:

„Szrintem ez nem a versenyigazgatóval vagy bárki mással kapcsolatos. Ez arról szólt, hogy Lewis megbékéljen azzal, ahogy a verseny véget ért. Számára minden az igazságosságról és a sportszerűségről szól, márpedig ott nem ez volt a helyzet. Időre volt szüksége, hogy erre reflektáljon, de erősen és jó szellemiségben tért vissza.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: