DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Újra Ezüst Nyíl: itt a W13-as Mercedes

Hosszúra nyúlt bemutatóval leplezték le a konstruktőri világbajnok új autóját, ami ismét ezüst színben pompázik - Lewis Hamilton visszatért, jó hangulatban beszélgettek George Russell-lel.

Február 18-a délelőttre időzítette új autója leleplezését a konstruktőri világbajnok Mercedes. A W13-as kódjelű autóval kapcsolatban a bemutató előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy vajon ismét fekete, vagy már a korábbi ezüst színben pompázik majd - a nyilatkozatok az ezüstre, a csapat által az elmúlt napokban megosztott tartalmak viszont a feketére utaltak. Ez végül nem sokkal a bemutató előtt kiszivárgott kép alapján megoldódott: 2022-ben újra Ezüst Nyilakat láthatunk majd a pályán.

Az elsőként megszólaló Toto Wolff a csapat sikerei mellett az FIA-t érintő változásokról is beszélt, szerinte most masszívabb, erősebb a szerkezet, ami bizakodásra ad okot. Szóba került Lewis Hamilton szerepe is, aki a tizedik szezonját kezdi meg az istállónál és Wolff szerint rendkívül fontos szerepet tölt be - illetve természetesen George Russellről is szó esett, aki idén elfoglalja Valtteri Bottas helyét a másik Mercedesben.

Wolff szavai után megjelent a két versenyző, Hamilton és Russell is. Hamilton szerint nem tűzött ki maga elé különösebb célokat, hiszen minden csapat és minden pilóta a világbajnoki cím megnyeréséért és az egyre magasabb szint eléréséért hajt. Russell nagyon dicsérte új csapattársát és szürreálisnak nevezte, hogy mellette vezethet. Az egymás mellett ülő három ember egyébként remek hangulatot teremtett, viccelődtek, nevetgéltek, az lehetett az ember benyomása, hogy tökéletesen működik a kémia.

pf6_2



Hamiltont természetesen a csendes hónapjairól is megkérdezték, de a brit kijelentette: ő sosem mondott olyat, hogy abbahagyja, hiszen szereti, amit csinál, de kellett neki egy kis idő, hogy elvonuljon, a családjával legyen, kicsit eltávolodjon az F1-től, madj jött egy pont, amikortól ismét "támadni" akart. Az autó bemutatója előtt még szóba került az utánpótlás-program is, hiszen hat Mercedes-juniort is odaültettek a színpadra - Wolff nagyon dicsérte a programot, majd a fiatalok is szóhoz jutottak, bemutatták mindegyiküket.

pf7_3

A bemutató ezen a ponton kezdett kicsit túl hosszúra nyúlni, a fiatalok kérdeztek a pilótáktól és Wolfftól, így már fél órája zajlott az esemény, mire elérkeztünk oda, amiért mindenki elkezdte nézni: az új W13-as leleplezéséig. Ami újra Ezüst Nyíl!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: