DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 3. csütörtök
F1

Bottas nem hiszi, hogy bárki legyőzheti Hamiltont azonos autóban

Bár a Mercedestől távozó finn arra számít, hogy utódja gyorsan alkalmazkodik majd, azt így is nehezen tudja elképzelni, hogy George Russell egyből elkapná a hétszeres F1-es világbajnokot.

Öt év után változik a Mercedes felállása: Valtteri Bottas helyére George Russell érkezik. Az ifjú brittől sokan azt várják, hogy jobban megszorongassa a hétszeres világbajnokot házon belül, mint tette azt a finn, az Alfa Romeóhoz igazoló pilóta ugyanakkor kétli, hogy le is tudná majd nyomni utódja Hamiltont:

„Nem látom, hogy bárki legyőzné Lewist a közeljövőben azonos autóban. George jól fog alkalmazkodni, hiszen már évek óta a Mercedes tagja. De Lewist legyőzni nem könnyű, ezt megtapasztaltam” – nyilatkozta a SunSportnak Bottas, aki arról is beszélt, mit tart volt kollégája legfőbb erősségének:

bottas-hamilton-dppi-2021



„A teljesítményének kiegyensúlyozottsága. Minden versenyzőnek van hullámzás a formájában, de az ő esetében elképesztően magasan van az alapszint is. Még a rossz napjain sem annyira rossz. Hihetetlenül konstans a teljes szezonon át.”

„A másik erőssége, ahogy képes alkalmazkodni a körülményekhez, ahogy képes reagálni a változásokra, legyen szó beállításokról vagy bármiről. Emellett ott van a versenyteljesítménye. Különleges képessége van a gumikezelés terén, és mindez vegyül a tehetségével.”

Bottas éppen ezért büszke rá, hogy egyszer-kétszer sikerült elkapnia Hamiltont a pályán: „Beleteszi a munkát, amit sokan nem látnak, ezért nehéz legyőzni. Büszke vagyok rá, hogy olykor a legjobb napjaimon nekem sikerült. De sajnos nem elég konstansan ahhoz, hogy egy teljes szezonban is megtegyem ezt.”

A finnre 2022-ben új kihívás vár az Alfa Romeónál, ahol vezérpilóta lehet az újonc Guanyu Zhou oldalán: ennek kapcsán elmondta, hogy izgatott az új szerepkör, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy egy részének mindig hiányozni fog a Mercedes, ahol remekül tudott együtt dolgozni Hamiltonnal és a csapatfőnök Toto Wolff-fal egyaránt.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: