DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Wolff: Lewis még erősebben tér vissza

A Mercedes F1-es csapatvezetője egy pillanat sem aggódott amiatt, hogy Hamilton esetleg visszavonul, és szerinte már támadó üzemmódba kapcsolt. Arról is beszélt, lesz-e első számú pilótájuk.

Azzal, hogy Lewis Hamilton részt vett a Mercedes pénteki csapatbemutatóján, végleg lezárulhattak az azzal kapcsolatos találgatások, hogy esetleg hátat fordít a Formula-1-nek az Abu Dhabi Nagydíjon történtek után. A brit az eseményen elmondta, hogy sosem mondott olyat, hogy kiszállna, de elismerte, hogy időre volt szüksége, ezért tűnt el a közösségi oldalakról is. De vajon a Mercedesnél valós lehetőségként tekintettek-e a hétszeres világbajnok távozására és volt-e erre az esetre B tervük?

wolff-hamilton-video



„Sosem aggódtam amiatt, hogy távozhat” – nyilatkozta Toto Wolff csapatfőnök a W13-as leleplezése utáni sajtóbeszélgetésen, amelyen a Formula.hu is részt vett online formában. „A csapaton belül tudtuk, hogy időre van szüksége ahhoz, hogy reflektáljon a dolgokra, és főleg ahhoz, hogy felmérje, miképp tud a legjobb gondolkodásmódban visszatérni. A mi részünkről nem aggódtunk amiatt, hogy jön vissza.”

„Amit csinált, az szerintem abszolút helyes volt, hogy kiszakította magát a Formula-1 mikrokozmoszából, egy kicsit félreállt és eltűnt a közösségi oldalakról” – vélekedett Wolff. „Nagyszerű hozzáállással tért vissza: bizakodó, eltökélt, és ismét elmondható, hogy az őt ért csapás erősebbé fogja tenni. Mint azt elmondta: támadó üzemmódba kapcsolt.”

Hamilton mellé egy fiatal csapattárs érkezik idén George Russell személyében. Az előző években Valtteri Bottasnak többször is segítenie kellett Hamiltont a vb-hadjáratok során, így felmerült a kérdés, hogy ezúttal lesz-e első számú versenyzője a Mercedesnek az új felállásban:

„Nálunk sosem volt olyan, hogy első és második számú: mindkét pilóta egyenlő lehetőségeket és egyforma autót kap” – hangsúlyozta Wolff. „Idén az az érdekes a felállásban, hogy George személyében érkezik egy feltörekvő sztár, míg a másik ülésben a kétségkívül valaha volt legjobb Formula-1-es pilóta ül. A dinamika új lesz, amit igyekszünk abba az irányba terelni, ami a lehető legjobb hatással van az autó fejlesztésére és aminek köszönhetően összességében a legversenyképesebbek lehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: