DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Button a Mercedest tippeli világbajnoknak

A 2009-es F1-es vb-győztes már alig várja, hogy láthassa Lewis Hamilton és George Russell csatáját az elsőségért. A brit expilóta azt is elmondta, melyik csapatot tartja a sötét lónak.

Az elmúlt időszak legkomolyabb technikai szabályváltozásait hozza a 2022-es Formula-1-es szezon, s ahogy közeledik az idény rajtja, úgy próbálják meg egyre többen megjósolni, hogy vajon ennek hatására lesz-e olyan átrendeződés az erőviszonyokban, mint amilyet például 2009-ben láthattunk. A szóban forgó évben a Brawn GP-vel meglepetésre vb-címet szerző Jenson Button is beállt a sorba, ám amikor arra a kérdésre válaszolt, hogy szerinte mely csapat lesz a favorit idén, nem húzott váratlant:

mercedes-f1-start-2021-dppi



„Azt kell mondanom, hogy a Mercedes” – nyilatkozta a brit exversenyző a Sky Sportsnak. „Úgy gondolom, a Red Bull erős volt tavaly, de a szezon során a Mercedes egyre közelebb került hozzájuk, végül pedig át is lépte őket nyers tempó tekintetében. Mindannyian tudjuk, hogy ahhoz, hogy legyőzd a Mercedest, gyorsabbnak kell lenned náluk, mert csapatként nem hibáznak. Szóval szerintem a Mercedes, és aztán ott lesz a harc Lewis Hamilton és George Russell között, amit alig várok. Két brit fog egy Mercedesben a világbajnoki címért csatázni remélhetőleg.”

Arra a kérdésre, hogy kit tekint sötét lónak – a kérdező a McLarent és az Alpine-t említette –, így felelt Button: „Mindannyian komoly erőnek számítanak, mindannyian nyertek világbajnoki címet már. Azt mondanám, a Ferrari tette a legnagyobb előrelépést, szóval talán a Ferrarit mondanám a nagyszerű párosukkal. De ott van a McLaren is, az is egy nagyon izgalmas csapat. Náluk voltam, amikor a csúcson jártak, aztán visszaestek, de most nagyszerű őket látni, ahogy újra törnek fel az élbolyba. Sok változás van a rajtrácson. Jó újra Alex Albont az F1-ben látni – ez egy második esély, méghozzá a csapatban, amellyel szorosan együtt dolgozom.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: