DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Nincs kilépési záradék Norris szerződésében

Habár szokatlanul hosszú távra írt alá a fiatal brit F1-es pilóta a wokingiakkal, Andreas Seidl csapatfőnök szerint ez is csak a két fél egymás iránti elköteleződését mutatja.

A McLaren szerdán jelentette be, hogy egészen 2025 végéig hosszabbított Lando Norrisszal. A kontraktus szokatlanul hosszúnak számít a Formula-1-ben – igaz, az utóbbi években egyre gyakoribb a hasonló, hiszen Max Verstappen is már több éve aláírt 2023-ig a Red Bull-lal, míg Charles Leclerc-nek 2024-ig biztos a helye a Ferrarinál.

A szerződés komoly elköteleződést mutat a felek részéről, de persze felmerülhet, hogy esetleg van kilépési záradék benne arra az esetre, ha a csapat nem tud megfelelő teljesítmény nyújtani. Andreas Seidl azonban állítja: nincs ilyen.

norris-mclaren-2021



„Az a szépsége ennek a megállapodásunknak, hogy nincs benne egyik fél részéről sem kilépési lehetőség, ami egy fontos üzenet a csapat számára is” – jelentette ki a McLaren csapatfőnöke, akit a RacingNews365.com szakoldal. „Ez azt mutatja, hogy tényleg együtt akarunk dolgozni, és mindkét fél részéről erős a hit: a mi részünkről Lando tehetségében, de Lando részéről is annak kapcsán, hogy a következő néhány évben odaérhetünk.”

Maga Norris – aki elárulta, hogy más csapatok részéről is volt érdeklődés az irányába – egy fokkal már árnyaltabban fogalmazott az esetleges záradékok kapcsán, de azt ő is hangsúlyozta, hogy egyértelműen a McLarennel tervez és bízik a wokingiakban: „Minden szerződésben vannak különböző dolgok, de ami az enyémet illeti a következő négy évre, komoly elköteleződés van a részemről, hogy azt csináljam, amit csinálni akarok, és elérjek dolgokat a csapattal. Különösen erre az évre fordulva gondolhatnák azt sokan, hogy maradhattam volna az előző szerződésemmel, amely év végén vagy valamikor lejár, hiszen annyira az elején járunk az új szabályok fémjelezte új érának.”

„Tudom, hogy van esély rá, hogy néhány csapat előrelép, mi pedig hátra. De nem gondolom, hogy aggódnom kellene emiatt. Bízom a csapatban és abban, hogy jó szezont teljesíthetünk, de bármi is történik idén, nem hiszem, hogy az azt jelentené, hogy küszködni fogunk a következő öt-tíz évben. Hiszek benne, hogy ha idén keményebb idényünk is lesz – amit nem gondolok, hogy így lesz –, a szélcsatornánknak és egyebeknek köszönhetően akkor is szépen tudunk fejlődni a következő két-három esztendőben. Szóval természetesen van ez-az itt, mint minden ember szerződésében. De rendkívüli mértékű az elköteleződésem, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy itt leszek a következő négy évben.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: