DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Norris: Több lehetőségem is volt

Nagy meglepetésre, már az idei szezon kezdete előtt bejelentették, hogy Lando Norris 2025-ig meghosszabbította szerződését a McLarennel. A brit pilóta elárulta, más csapatok is megkeresték őt.

Úgy tűnik, Wokingban elismerték a fiatal tehetség elmúlt évben mutatott kiváló teljesítményét, miután szerdán bejelentették, hogy Norris újabb négy esztendőre elkötelezte magát az istállóhoz. A tavalyi szezonban egyszer már bejelentettek egy hosszabbítást, élve a kontraktusban található opciós joggal, most azonban ennél is határozottabbak voltak a felek.

Erről maga a pilóta is beszámolt, aki elmondta, lettek volna más opciói, de igazából mindvégig maradni szeretett volna a jelenlegi helyén.



„Voltak apró beszélgetések, itt-ott, de ez semmit sem jelentett, nem mentünk ennél messzebbre. Amint felmerült valami, beszéltünk Andreas Seidlel, hogy mit hozhat a jövőnk. Azt viszont nem tudom megmondani, mely csapatok kerestek meg, de könnyen ki lehet találni – mondta nevetne Norris.

A brit versenyző úgy érzi ez egy erős üzenet volt a csapathoz való kötődését tekintve, ugyanakkor ezzel másoknak is esélyeket biztosított.

„Természetesen most más versenyzők számára is lesznek lehetőségek, és talán a Red Bullhoz vagy a Mercedeshez mehetnek. Ki tudja, lehet nekem is meg lettek volna ezek az esélyek. De azt hiszem a legjobb ebben az egészben, hogy ennek ellenére mégis úgy döntöttem, maradok a McLarennél. Mérlegeltem minden tényezőt a saját érdekeimet szem előtt tartva, továbbá azt is, hogy mi jöhetett volna a következő években a versenyzők távozásával, és hasonlók. A McLaren számomra még mindig a legjobb választás volt, szóval ezért vagyok a legboldogabb, hogy itt lehetek, és elkötelezhetem magam a csapatom mellett” – idézte 22 esztendős pilótát a RacingNews365.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: