DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Az első igazi 2022-es F1-es: itt az Aston Martin

Bár a sorban csak harmadikként érkezett, de elsőként leplezett le tényleges 2022-es Formula-1-es autót az Aston Martin: íme, Sebastian Vettel és Lance Stroll idei, zöldben pompázó versenygépe.

A Haas és a Red Bull után harmadikként következett a Formula-1-es csapatbemutatók sorában az Aston Martin eseménye csütörtök délután. Mégis nagy várakozás előzte meg a prezentációt, mivel az istálló közölte: a korábbi két alakulattal ellentétben nem renderelt képeket tesznek közzé és nem is a tavalyi F1-es bemutatóautót festik át, hanem a tényleges versenygépüket fogják leleplezni – amellyel pénteken egyébként már pályára is fognak gurulni a tervek szerint filmforgatási nap keretében Silverstone-ban.

 

Az AMR22-es kódjelű autó bemutatkozására várni kellett kicsit, hiszen előbb az Aston Martin elnök-vezérigazgatója, Lawrence Stroll tartott beszédet. Viszont nem kellett csalódnunk, a leleplezett autó valóban eltért a korábban látott demogépekhez képest: az első szárny például három helyett négy elemből áll, ahogy az oldaldobozok is eltérő formájúak. A festés persze továbbra is dominánsan zöld színben pompázik.

aston-martin-f1-1



A pilótafelállásban nincs változás az istállónál: 2022-ben is Sebastian Vettel és Lance Stroll versenyez náluk. A csapatvezetésben ugyanakkor történtek változások a tél során, hiszen távozott Otmar Szafnauer csapatfőnök, akinek a helyét Mike Krack veszi át. Új névadó szponzor is érkezett az Aramco révén, így immár Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team a hivatalos neve a gárdának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: