DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Nem egészséges ennyi dráma

A regnáló F1-es világbajnok egyetért Helmut Markóval, hogy hosszú távon nem elviselhető az az intenzitás, amely a 2021-es szezont jellemezte. A holland beszélt a legfájdalmasabb pillanatról is.

Max Verstappen az elmúlt évek legszorosabb és legfeszültebb világbajnoki csatáját nyerte meg 2021-ben Lewis Hamilton ellen: a 22 futamos évad során többször is ütközött a két rivális, de egyébként is rengeteg futamon vívtak kiélezett harcot egymással. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nemrég utalt is rá, hogy ez az intenzitás akár meg is rövidítheti a csupán 24 éves pilóta karrierjét, s maga a holland is egyetértett abban, hogy hosszú távon nem egészséges ez:

„Nem lehet minden évben ilyen dráma, ez egyértelmű. Ez nem jó sem nekem, és senki más számára sem egészséges egyik csapatban sem” – magyarázta a The Guardiannak adott interjúban Verstappen, aki a szezonzáró hajrájában tapasztalt lábgörcséről is hosszasan beszélt.

verstappen-abu-dhabi-dppi-2



A vb-párharc egyik emlékezetes momentuma volt a silverstone-i ütközés, amelyet a versenyző a legfájdalmasabbnak nevezett: „Az volt a legfájdalmasabb mind közül. Pontveszteség szempontjából is az volt, de szó szerint is. Fájt a nyakam, a hátam, a vállaim. Elég kemény fából faragtak, bírom az ütéseket, de nem tesz jót a testednek vagy az agyadnak egy ekkora becsapódás. Hazamentem, és négy napig nem néztem tv-t és nem szimulátoroztam, mert pihenni kellett az agynak.”

Arra a felvetésre, hogy az ő kórházba szállítása után látott Mercedes-ünneplés is tüzelte-e a Red Bullt, Verstappen úgy reagált, hogy bár továbbra is úgy véli, hogy tiszteletlen volt a rivális, az ő csapatuk nem így működik, egyszerűen csak jó munkát végeztek a szezon második felében is, hiszen olyan futamokat nyertek meg, amelyeken előzetesen nem ők voltak az esélyesek.

A holland arra is kitért az interjúban, hogy a világbajnoki siker nem változtatta meg a hétköznapjait: „Számomra legalábbis nem. Amikor hazaérek, ugyanazokat a dolgokat szeretem csinálni, mint mielőtt bajnok lettem.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: