DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Megrövidülhet Verstappen karrierje?

Helmut Marko aggódik az ifjú hollandért, akinek karrierjét véleménye szerint nagyon megrövidíthetik a tavalyihoz hasonló szezonok és a bajnoki címért való küzdelemmel járó feszültség.

Max Verstappen és Lewis Hamilton minden idők egyik legkeményebb harcát vívta meg a 2021-es szezonban, aminek vége éppen olyanra sikeredett, mint amilyen az egész év volt. Az Abu Dhabi Nagydíj szépen lefestette azt a kiélezett küzdelmet, ami köztük zajlott, a végső sansz pedig pontosan úgy érkezett, ahogyan nem vártuk. A feje tetejére állt az F1 világa, a kétes döntések pedig azóta is állandó beszédtémák. Végül Verstappen került ki győztesként a csatából, Hamilton pedig jó időre elvonult a nyilvánosság elől, és egészen mostanáig nem is hallhattunk felőle.

A kaotikus szezon bizonyára mindkettejüket megviselte, Helmut Marko pedig épp ezért aggódik az ifjú világbajnokért. Úgy véli, ha Verstappen az elkövetkező években rendszeresen találkozik majd a tavalyihoz hasonló helyzetekkel és ilyen módon kell küzdenie a világbajnoki címét, az hatással lehet a karrierjére.

 



„Mindannyian a határainkat feszegettük” – nyilatkozta Marko az Autorevue-nak. „Ilyenkor az ember fogékonyabb a betegségekre is. Hála Istennek, a csapatban néhány ember csak a szezonzáró után kapta el a koronavírust. Ez még mindig a legjobb időzítés volt. 

A Red Bull tanácsadója attól tart, Verstappen karrierje hamarabb véget érhet a nagy nyomás miatt, mint kellene. „Max mondta is, hogy nem bírja tovább ezt az intenzitást. Egy darabig még vezetni akar, de ha minden évben ez lesz, akkor a karrierje limitált” – fogalmazott.

Ez egyelőre azonban csupán „atyai” aggodalom, jó ideig még biztosan nem kell félnünk Verstappen visszavonulásától. 2022-ben ugyanis határozott céllal tér vissza: szeretné megvédeni világbajnoki címét. Nemrégiben kijelentette, egyáltalán nem áll szándékában 2023-ban visszacserélni a 1-es rajtszámot 33-asra

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: